Οι αναβαθμίσεις που ανακοινώθηκαν δεν θα είναι ταυτόχρονες και για κάποιες δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο για το αν θα είναι διαθέσιμες σε όλες τις χώρες. 

Μία από τις πιο εντυπωσιακές ανακοινώσεις είναι η πλοήγηση Live View augmented reality (η Ζωντανή Προβολή επαυξημένης πραγματικότητας) μέσα σε αεροδρόμια, σταθμούς και εμπορικά κέντρα. Η Ζωντανή προβολή επιτρέπει στο χρήστη να κρατά το τηλέφωνο με τη κάμερα προς τα έξω και να βλέπει βέλη και εικονίδια προς την κατεύθυνση που πρέπει να πάει, κάτι το οποίο ως τώρα ήταν μόνο για εξωτερικούς χώρους. 

Αν και συναρπαστικά όμως, αυτά τα νέα αφορούν προς το παρόν μόνο μερικά εμπορικά κέντρα στο Σικάγο, Λονγκ Άιλαντ, Λος Άντζελες κ.α. Τα σημεία αυτά θα αυξάνονται σταδιακά κατά τους επόμενους μήνες σύμφωνα με την εταιρεία.

Το νέο λογισμικό θα διευκολύνει τον χρήστη στην επιλογή μεταφορικού μέσου ενώ επιπρόσθετα θα τα ταξινομεί, ανάλογα με την προτίμηση του χρήστη και τη δημοτικότητα τους. Αναμένεται να είναι διαθέσιμο παγκοσμίως στους επόμενους μήνες.

Επιπρόσθετα, θα υπάρχουν νέες διαδρομές με λιγότερη κατανάλωση καυσίμων. Σε περίπτωση που η επιλογή αυτή έχει την ίδια αναμενόμενη ώρα άφιξης με την πιο γρήγορη διαδρομή τότε αυτόματα θα επιλέγεται η πρώτη. Αρχικά οι διαδρομές αυτές θα είναι διαθέσιμες μόνο στις ΗΠΑ ενώ παγκοσμίως δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Νέα χαρακτηριστικά τα οποία θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον σταδιακά περιλαμβάνουν ενημερώσεις για ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων, νέα στρώματα χαρτών για τον καιρό και την ποιότητα του αέρα. Επίσης, σε συγκεκριμένες περιοχές στο Πόρτλαντ υπηρεσία παραλαβής ψωνίσματος, θα ενημερώνει το κατάστημα για τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξης του πελάτη.