Ενώ το πολύ δημοφιλές κρυπτονόμισμα έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό και υποστηρίζεται από γνωστούς χρηματοδότες και μεγάλες εταιρείες, υπάρχει μια στρατιά αγνώστων ατόμων που επίσης το χρησιμοποιούν πιστά.
Πρόκειται για τον πιο οικονομικά αποδοτικό τρόπο μεταφοράς χρημάτων στις αναπτυσσόμενες χώρες με το πιο λαμπρό παράδειγμα τη Νιγηρία. Όλο και περισσότεροι Νιγηριανοί εγκαταλείπουν τα επίσημα τραπεζικά κανάλια και στρέφονται προς σε πιο φθηνές ανταλλαγές με κρυπτονομίσματα.
Ειδικά για μετανάστες που στέλνουν συχνά λεφτά στη χώρα τους, στις οικογένειες τους, τα ελάχιστα έως καθόλου κόστα αποστολής σε σύγκριση με εταιρείες τύπου Western Union καθώς επίσης και η αμεσότητα αποστολής χωρίς να χρειάζεται επίσημος λογαριασμός τράπεζας (με τις ανάλογες πολιτικές περιπλοκές) καθιστά το Bitcoin πρώτο σε προτιμήσεις.
Στην αντίπερα όχθη, οι κεντρικές τράπεζες προσπαθούν να δημιουργήσουν επίσημα ψηφιακά νομίσματα για να ανταγωνιστούν με τις ιδιωτικές εταιρείες σε ένα αγώνα ενάντια στο χρόνο καθώς ο ιδιωτικός τομέας επεκτείνεται με γρήγορους ρυθμούς.
Και όλα αυτά ενώ αρκετές κυβερνήσεις έχουν απαγορεύσει τη χρήση κρυπτονομισμάτων σε μια προσπάθεια να κερδίσουν χρόνο με όμως αντίθετα αποτελέσματα καθώς οι πιστοί οπαδοί τους απλά αλλάζουν σε ομότιμες συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.