Η Virgin Galactic αποκαλύπτει το νέο της διαστημοπλάνο, το VSS Imagine. Το VSS Imagine, τύπου Spaceship III, αν και λειτουργικά είναι το ίδιο με το Spaceship II, είναι σχεδιασμένο με τρόπο που θα του επιτρέπει να έχει πιο γρήγορο ρυθμό πτήσεων και συντήρησης.

Ο σχεδιασμός του σηματοδοτεί την εστίαση της εταιρείας πλέον σε λειτουργίες εντατικής παραγωγής καθώς ετοιμάζεται για την πρώτη της πτήση με πελάτες στις αρχές του 2022. Η πρώτη του δοκιμή αναμένεται να γίνει αυτό το καλοκαίρι στις εγκαταστάσεις Spaceport America στο Νέο Μεξικό.

Ταυτόχρονα, το Spaceship II, το VSS Inspire, θα δοκιμαστεί ξανά σε πτήση μέσα στον Μάιο του 2021 μετά την τελευταία προσπάθεια το Δεκέμβρη η οποία ματαιώθηκε κατά τη διάρκεια της λόγω ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών που οδήγησαν τον υπολογιστή πτήσης σε επανεκκίνηση.

Κατά τον Μάιλ Κολγκλέιζερ, διευθύνοντα σύμβουλο της Virgin Galactic,

τα VSS Imagine και Inspire είναι εκπληκτικά σκάφη που θα πάνε τους μελλοντικούς μας αστροναύτες σε ένα απίστευτο ταξίδι στο διάστημα, και τα ονόματά τους αντανακλούν την φιλόδοξη φύση των επανδρωμένων πτήσεων

Δείτε το βίντεο της Virgin Galactic εδω