Η Apple, μέσω του Advanced Manufacturing Fund, επενδύει $45 εκατομμύρια επιπρόσθετα από τα $450 εκατομμύρια τα οποία έχει ήδη δώσει στην εταιρεία με βάση τις ΗΠΑ τα τελευταία 4 χρόνια.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Apple, η επένδυση στοχεύει στην επέκταση της παραγωγικής ικανότητας στις ΗΠΑ και στην έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για επέκταση της διάρκειας ζωής των προϊόντων.
Η Corning παρέχει γυαλιά για διάφορα προϊόντα της Apple, όπως τα iPhone, iPad και Apple Watch. Οι 2 εταιρείες πάνε αρκετά χρόνια πίσω από το πρώτο iPhone ενώ τον τελευταίο χρόνο έχουν συνεργαστεί για τη σειρά iPhone 12 Ceramic Shield technology, για την οποία η Apple ισχυρίζεται ότι είναι η πιο ανθεκτική από οποιοδήποτε γυαλί smartphone. Τα προϊόντα της Corning χρησιμοποιούν επίσης και αρκετές εταιρείες κατασκευής Android περιλαμβανομένου και του Galaxy S21 Ultra της Samsung.
Αν και η Apple δεν διευκρινίζει πως ακριβώς θα αξιοποιηθούν τα $45 εκατομμύρια, η επένδυση αυτή συμπίπτει με αναφορές για πιθανό λανσάρισμα αναδιπλούμενου iPhone το 2023 ενώ από το 2019 υπάρχουν αναφορές για ανάπτυξη αναδιπλούμενου γυαλιού από την Corning.