Σύμφωνα με τον Hiroki Totoki, CFO της εταιρείας, η κατάσταση με την προμήθεια των Playstation 5 δεν αναμένεται να βελτιωθεί στο άμεσο μέλλον καθώς δυσκολεύονται να προλάβουν τη ζήτηση και η κατάσταση αυτή θα συνεχίσει και το 2022.
Στόχος της εταιρείας είναι να παράγει τουλάχιστον 14.8 εκατομμύρια κονσόλες PS5 κατά το οικονομικό έτος αρχίζοντας από τον Απρίλη του 2021 ενώ έχει ήδη πουλήσει μέχρι και τις 31 Μαΐου 7.8 εκατομμύρια. Αν και έχει ήδη πουλήσει 14.8 εκατομμύρια PS4 κατά τον πρώτο πλήρες οικονομικό έτος του, δεν είχαν αντιμετωπίσει ζητήματα παραγωγής κατά το μεγαλύτερο μέρος του το οποίο δείχνει ότι η αρχική ζήτηση για PS5 είναι αρκετά υψηλότερη.
Τα σχόλια αυτά έρχονται σε αντίθεση με τους προηγούμενους σχολιασμούς της Sony για μηνιαίες βελτιώσεις κατά το 2021. Ο Jim Ryan, πρόεδρος και CEO της Sony, είχε δηλώσει τον Φλεβάρη ότι θα βελτιωθεί ο ρυθμός της αλυσίδας παραγωγής και άρα κατά το δεύτερο μέρος του 2021 θα υπάρχει σημαντική αριθμητική διαφορά.
Αν και είναι πιθανόν να αυξηθεί η παραγωγή σε κάποιο στάδιο, το σημαντικό είναι ότι ο Totoki δεν αναμένει να μπορέσουν να ικανοποιήσουν τη ζήτηση.