Με την κίνηση αυτή, η δημοφιλής εταιρεία διαδικτυακών συνεδριάσεων που ξεκίνησε το «Zoom Apps and the Marketplace» ως ένα χώρο για πωλήσεις, έδειξε ξεκάθαρα την πρόθεση της για επέκταση ως μία πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν οι προγραμματιστές να δημιουργήσουν εφαρμογές βασιζόμενοι στο Zoom.

Με το επενδυτικό ταμείο ύψους $100 εκατομμυρίων ευελπιστούν στο να ενθαρρύνουν τους υποσχόμενους επιχειρηματίες να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα και τα εργαλεία του Zoom χρηματοδοτώντας τους. Υπεύθυνοι για την επιλογή των «εταιρειών με βιώσιμο προϊόν» σύμφωνα με τον Colin Born θα είναι η ομάδα εταιρικής ανάπτυξης του σε συνεργασία με την εκτελεστική ομάδα του Zoom ενώ η κάθε εταιρεία θα χρηματοδοτείται με ποσό μεταξύ $250,000 και $2,5 εκατ.

Η εταιρεία διαθέτει αρκετά εργαλεία μέσω του SDK (εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού) της που παρουσίασε τον περασμένο Μάρτιο τα οποία είναι σχεδιασμένα να ενσωματώνουν τη χρησιμότητα του Zoom σε εφαρμογές ή να ενσωματώνονται αυτές εντός του.

Επιπρόσθετα το έργο χρηματοδότησης θα προσφέρει επιχειρηματικούς και αναπτυξιακούς πόρους για να βοηθήσει στο κτίσιμο και στη διανομή των προϊόντων των νέων εταιρειών.

Αν και η εταιρεία θα κάνει τη δική της έρευνα εξεύρεσης υποσχόμενων νέων εταιρειών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν απευθείας αίτηση στο https://zoom.us/fund