Για την Skoda Auto η 28η Μαρτίου σηματοδότησε την 30ή επέτειο ενός σημαντικού γεγονότος. Είναι η μέρα στην οποία το 1991 υπεγράφη η συμφωνία της Skoda με τον Όμιλο της Volkswagen.
Από τότε, ο κατασκευαστής αυτοκινήτων από τη Mladá Boleslav έχει εξελιχθεί σε έναν δυναμικά αναπτυσσόμενο παγκόσμιο οργανισμό που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 αγορές παγκοσμίως. Η Skoda Auto προσφέρει επί του παρόντος δέκα εκδόσεις μοντέλων ενώ πέρυσι παρέδωσε περισσότερα από ένα εκατομμύριο οχήματα στους πελάτες για έβδομη συνεχόμενη χρονιά.

Ο Thomas Schäfer, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Skoda Auto, τονίζει για την μεγάλη αυτή επέτειο:

Η ενσωμάτωση της Skoda Auto στον Όμιλο Volkswagen είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα επιτυχούς μετασχηματισμού στην Τσεχική Δημοκρατία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με αποφασιστικότητα, προνοητικότητα και θάρρος, τα άτομα που εμπλέκονταν εκείνη τη στιγμή χάραξαν τη σωστή πορεία για την εντυπωσιακή ανάπτυξη της Skoda Auto. Σήμερα, η εταιρεία αντιπροσωπεύει το 5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Τσεχικής Δημοκρατίας και το 9% των εξαγωγών της χώρας. Η μάρκα αποτελεί επίσης ένα πραγματικό πλεονέκτημα για τον Όμιλο Volkswagen. Με το πρόγραμμα NEXT LEVEL, κάνουμε τα επόμενα βήματα για να οδηγήσουμε την εταιρεία με επιτυχία στη νέα δεκαετία και επικεντρωνόμαστε τόσο στην επέκταση της γκάμας όσο και στο άνοιγμα νέων αγορών.

 

Στα 30 χρόνια κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Volkswagen, η Skoda Auto έχει επεκτείνει το εργατικό της δυναμικό από 17.000 υπαλλήλους το 1991 σε περίπου 42.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, σήμερα. Η δυναμική ανάπτυξη της Skoda Auto αντικατοπτρίζεται και στις παγκόσμιες πωλήσεις της. Το 1991 διέθεσε 172.000 οχήματα ενώ πέρυσι, ο αριθμός αυτός έχει εξαπλασιαστεί!. Εκτός από τις τρεις χώρες όπου παράγονται τα αυτοκίνητα της Skoda Auto, η εταιρεία κατασκευάζει επίσης στην Κίνα, τη Ρωσία, τη Σλοβακία και την Ινδία, κυρίως μέσω συνεργασιών του Ομίλου, καθώς και στην Ουκρανία σε συνεργασία με ένα τοπικό συνεργάτη.