H Epic, το No. 1 δίκτυο κινητής in test στην Κύπρο συνεισφέρει στο σπουδαίο έργο της Σχολής Τυφλών με δωρεά συσκευών νέας γενιάς και τις ασύλληπτες ταχύτητες 5G.

Η επανάσταση της τεχνολογίας του 5G έρχεται να αλλάξει δραστικά τη σχέση μας με το διαδίκτυο και διάφορους τομείς της καθημερινότητάς μας όπως αυτό της εκπαίδευσης.

Η Epic προσφέρει τις 5G ταχύτητες της στη Σχολή Τυφλών οι οποίες συμβάλουν σημαντικά στην αναβάθμιση της μαθησιακής διαδικασίας της Σχολής. H ταυτόχρονη ασύρματη πρόσβαση των εκπαιδευομένων στο διαδίκτυο μέσω 5G χωρίς διακοπές και καθυστερήσεις για εκπαίδευση, εκμάθηση και ανάπτυξη δεξιοτήτων γίνεται πραγματικότητα για τους μαθητές της Σχολής Τυφλών.

 

Παιδιά και ενήλικες με οπτική αναπηρία που εκπαιδεύονται στη Σχολή έχουν πλέον τη δυνατότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους άμεσα και αποτελεσματικά. Προγράμματα όπως streaming, e-learning και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται υπεργήγορες ταχύτητες εκπληρώνεται με το 5G της πολυβραβευμένης Epic.

 

Επίσης, η αναγνώριση αντικειμένων μέσα από ειδικά σχεδιασμένες εφαρμογές που περιγράφουν ακουστικά τα αντικείμενα που συναντά ένας μαθητής με οπτική αναπηρία ενισχύεται σημαντικά με το Epic 5G, προσφέροντας άμεσα και  αποτελεσματικά ηχητική περιγραφή.

 

Μπαίνοντας σε μια νέα εποχή, το 5G περιβάλλον παρέχει εκείνες τις δυνατότητες που επιτρέπουν εξαιρετικά σταθερές συνδέσεις και άμεση αλληλεπίδραση κατά τη διάρκεια εφαρμογής προγραμμάτων κάθε είδους. Η εκπαίδευση σήμερα με το Epic 5G καθίσταται πιο αποτελεσματική, πιο ζωντανή, πιο αυθεντική από ποτέ.

 

Μιλώντας για τη συνεργασία με την Epic o εκπαιδευτής της Σχολής Τυφλών Δρ.Σταύρος Παπασταύρου ανέφερε: «Μπήκαμε σε μια άλλη εποχή και στην εκπαίδευση. Μια εποχή στην οποία τα άτομα με οπτική αναπηρία δεν μένουν αποκλεισμένα. Αντίθετα, ίσως για πρώτη φορά τους δίνεται η ευκαιρία να έρθουν τόσο κοντά σε αυτά που αγαπάνε και θέλουν να εξερευνήσουν. Φανταστείτε σε άτομα με οπτική αναπηρία να είναι πλέον δεδομένη η ευκαιρία να αναγνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο αυτά που συμβαίνουν στην οθόνη του κινητού τους. Τα αντικείμενα ανιχνεύονται από εφαρμογή, η εικόνα μετατρέπεται σε ήχο σε πραγματικό χρόνο και αμέσως ενημερώνεται ο χρήστης. Είναι εκπληκτικό πως η ταχύτητα του δικτύου 5G ενισχύει τη μαθησιακή διαδικασία. Οι μαθητές εξερευνούν σε πραγματικό χρόνο αντικείμενα, ιδέες, θεωρίες χωρίς καμία καθυστέρηση. Μέσω των ταχυτήτων 5G, η εφαρμογή ενημερώνει το χρήστη τι συμβαίνει γύρω του σε πραγματικό χρόνο και αντικαθιστά τις εικόνες με ήχο. Ο χρήστης εντοπίζει με αυτό τον τρόπο αντικείμενα πιο γρήγορα ενισχύοντας τον προσανατολισμό και τη διακίνηση στο χώρο».

Οι άνθρωποι της Σχολής Τυφλών με την ενίσχυση της Epic και του 5G δικτύου της ανακαλύπτουν ένα νέο, θαυμαστό κόσμο. Και αυτό είναι Epic!

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Epic 5G στην ιστοσελίδα www.epic.com.cy

Epic. Great network. Great value.

Σχετικά με την Epic

Η Epic είναι ένας από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς πάροχους στην Κύπρο. Η Epic παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, internet και συνδρομητικής τηλεόρασης, καθώς και εξειδικευμένες λύσεις ICT για επιχειρήσεις. Παράλληλα, λειτουργεί 19 καταστήματα με προϊόντα τεχνολογίας, accessories και τηλεπικοινωνιακές λύσεις.

Το 2019, προχώρησε στην υλοποίηση της μεγαλύτερης επένδυσης που έγινε ποτέ, για ένα ασύλληπτα γρήγορο δίκτυο, με 10 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα σε σύγκριση με το παρελθόν και με μεγάλη ευρυζωνική κάλυψη.

Aπό το 2020, η Epic βραβεύτηκε διαδοχικά τέσσερις φορές, λαμβάνοντας 2 φορές το βραβείο “Best Mobile Network in Test” από την ανεξάρτητη εταιρεία αξιολόγησης δικτύων umlaut και 2 φορές το βραβείο “Fastest Mobile Network in Cyprus” από τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων διαδικτύου Ookla.

Η Epic ανήκει στη Monaco Telecom, τον πάροχο τηλεπικοινωνιών του Πριγκιπάτου του Μονακό, και είναι μέλος μιας οικογένειας δυναμικών ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών παρόχων, η οποία δραστηριοποιείται στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία, τη Μάλτα και την Ιρλανδία.