Τα έσοδα για την Kυπριακή οικονομία από το πρόγραμμα κρουαζιέρων της Royal Caribbean, που ξεκινά, στις 10 Ιουλίου, κρουαζιέρες από το λιμάνι Λεμεσού, με το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Jewel of the Seas, αναμένεται να φτάσουν στα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Tην Κυριακή το πρωί, ο Υπουργός Μεταφορών, οι Υφυπουργοί Τουρισμού και Ναυτιλίας, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, επισκέφθηκαν δεύτερο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας, το «Odyssey of the Seas», που μαζί με ακόμη ένα, το «Anthem of the Seas», εξυπηρετούνται από το λιμάνι Λεμεσού.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, δήλωσε ότι η χώρα μας, λόγω της σωστής προετοιμασίας που έχει κάνει, έχει στείλει ένα θετικότατο μήνυμα προς τις ναυτιλιακές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα των κρουαζιέρων, με αποτέλεσμα την προσέλκυση δυο μεγάλων εταιρειών (Royal Caribbean και Celestyal Cruises) οι οποίες ετοιμάζονται να ξεκινήσουν κρουαζιέρες με βάση την Κύπρο και το λιμάνι Λεμεσού.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, είπε πως η χώρα μας εκμεταλλεύτηκε μια μοναδική ευκαιρία, εν μέσω πανδημίας, για να προσελκύσει μια τέτοια εταιρεία στην Κύπρο και εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι θα δούμε αυτά τα οφέλη και τα επόμενα χρόνια.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης, δήλωσε ότι  κεφαλαιοποιούμε την προσπάθεια που ξεκίνησαν εδώ και περίπου 15 μήνες, με τις αλλαγές πληρωμάτων.