για την υπεύθυνη στήριξη της κοινωνίας και των πελατών της κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία Covid-19 Responsible Business Plan, τιμήθηκε η Cyta στο πλαίσιο  των ετήσιων βραβείων Cyprus Responsible Business Awards 2020, που διοργανώθηκαν για δεύτερη χρονιά από την εταιρείας Boussias Cyprus.

Τα βραβεία αυτά τα οποία αναδεικνύουν τις πράξεις και τις συνεργασίες κάθε Επιχείρησης που δεσμεύεται με τις αρχές της αειφορίας, της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης, απονεμήθηκαν σε διαδικτυακή τελετή που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021.

Η βράβευση για τη Cyta αποτελεί αναγνώριση για τον ρόλο και τη δράση της στη διαχείριση της πανδημίας, γεγονός που επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι στη διάρκεια της πορείας των 60 χρόνων του, ο Οργανισμός στέκεται με υπευθυνότητα δίπλα στην Πολιτεία και την Κοινωνία της Κύπρου.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της Cyta ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας, κ Νίκος Χαραλάμπους, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του, σημείωσε:  «Η Cyta για 60 χρόνια βρίσκεται με κάθε τρόπο δίπλα στον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Είναι εκεί στις καλές, αλλά και τις δύσκολες στιγμές. Η αντίδρασή της στην άμεση ανάγκη της πανδημίας σίγουρα δεν θα μπορούσε να ήταν τίποτε λιγότερο. Η πανδημία μας έδωσε μια  γεύση της νέας πραγματικότητας που ξημερώνει, αποδεικνύοντας πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι τηλεπικοινωνίες είναι η ουσία που κρατά τον κοινωνικό ιστό ενωμένο: κρατά συνδεδεμένες τις οικογένειες, τις κοινότητες, τις κρατικές υπηρεσίες και τα συστήματα υγείας, τις επιχειρήσεις και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.»

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πέραν της οικονομικής στήριξης ύψους €300.000 προς το Υπουργείο Υγείας για άμεση διαχείριση των άμεσων αναγκών που παρουσιάστηκαν στο πρώτο κύμα της πανδημίας, η Cyta προχώρησε σε μια σειρά παροχών και ενεργειών στήριξης των πελατών της, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας. Προσφέροντας ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες σε κάθε γωνιά της Κύπρου, ακόμα και την πιο απομακρυσμένη, διασφάλισε για το Κράτος, τους πελάτες της, επιχειρήσεις και ιδιώτες, αλλά και για το ευρύτερο κοινό, το πολύτιμο αγαθό της επικοινωνίας. Παράλληλα, λαμβάνοντας υπόψη τις σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας αποφάσισε τη στήριξη του έργου της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ, για την εξασφάλιση μιας Κινητής Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων, αξίας €200.000, με στόχο τη  διάσωση συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε κίνδυνο.