Με το Q4 e-tron και το Q4 Sportback e-tron, η Audi κάνει το επόμενο βήμα στη σχεδιαστική φιλοσοφία των ηλεκτρικών της μοντέλων. Τα δύο συμπαγή ηλεκτρικά SUV ξεχωρίζουν χάρη στις εντυπωσιακές τους αναλογίες όπως τους μεγάλους τροχούς, τη μεγάλη μάσκα, τους εντυπωσιακούς αεραγωγούς αλλά και το συνολικό μυώδη σχεδιασμό του αμαξώματος.
Στο Audi Q4 Sportback e-tron, η οροφή τύπου κουπέ καταλήγει σε ένα εκφραστικά σχεδιασμένο πίσω μέρος όπου η αεροτομή τοποθετείται βαθιά στο πίσω παράθυρο. Ο προοδευτικός σχεδιασμός της Audi είναι τόσο λειτουργικός όσο και αεροδυναμικός αφού το Q4 e-tron φέρει συντελεστή οπισθέλκουσας 0.28, και το Sportback είναι ακόμη πιο ομαλό με τον αέρα με συντελεστή 0.26.
Color: Geyser blue, metallic

Ένα άλλο πλεονέκτημα για καθημερινή χρήση είναι η υψηλή αυτονομία. Το Q4 40 e-tron ταξιδεύει έως και 520 χιλιόμετρα (WLTP) με μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας. Χάρη στη μέγιστη χωρητικότητα φόρτισης 125 kW, σε ιδανικές συνθήκες μπορεί να φορτίσει αρκετή ισχύ για περίπου 130 χιλιόμετρα (WLTP) σε περίπου δέκα λεπτά.

Color: Florett silver

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή myAudi, ο ιδιοκτήτης μπορεί να ενεργοποιήσει τη φόρτιση στο σπίτι και τον έλεγχο κλιματισμού πριν από την είσοδο του στο αυτοκίνητο μέσω του app στο smartphone του. Επίσης εντελώς καινούργιο είναι το τιμόνι με τις απρόσκοπτες επιφάνειες αφής που χρησιμοποιεί ο οδηγός για τον έλεγχο του ψηφιακού πίνακα οργάνων. Το Infotainment και η πλοήγηση λειτουργούν κυρίως χρησιμοποιώντας την κεντρική οθόνη αφής MMI που φιλοξενεί το πακέτο infotainment που προσφέρεται σε τρία επίπεδα – MMI, MMI plus και MMI pro.

Interior

Το Q4 35 e-tron και το Q4 40 e-tron διαθέτουν έναν ηλεκτροκινητήρα που μεταδίδει κίνηση στους πίσω τροχούς, με απόδοση 125 kW (170 ίππους) και 150 kW (200 ίππους) αντίστοιχα. Η κορυφαία έκδοση Q4 50 e-tron quattro διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες μεταδίδοντας ηλεκτρική κίνηση σε όλους τους τροχούς. Μαζί προσφέρουν μέγιστη ισχύ 220 kW (299 ίππους), επαρκής για σπριντ από στάση έως 100 km/h σε 6,2 δευτερόλεπτα και ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα 180 km/h. Για περισσότερη  αποδοτικότητα, ο κινητήρας στον μπροστινό άξονα ενεργοποιείται μόνο όταν απαιτείται υψηλή ισχύ ή υψηλά επίπεδα κρατήματος.

Audi Q4 50 e-tron quattro, Geyser blue, metallic
Audi Q4 50 e-tron quattro Edition One Typhoon gray

Στον επιπρόσθετο εξοπλισμό των δυο εκδόσεων η Audi μπορεί να παρέχει και σπορ ανάρτηση που χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 15 χιλιοστά (χαρακτηριστικό του αρχικού πακέτου του S line). Ταυτόχρονα μπορούν να επιλεχθούν και άλλα συστήματα οδήγησης (μέρος του βασικού εξοπλισμού του Sportback) τα οποία να μπορούν να στέλνουν δύναμη μόνο στους πίσω τροχούς. Στα συστήματα ασφαλείας και βοήθειας πρωταγωνιστεί, ανάμεσα σε πολλά, το adaptive cruise control, που βοηθά τον οδηγό με διαμήκη και πλευρική καθοδήγηση σε όλο το εύρος ταχύτητας. Οι κάμερες surround view είναι μια εξαιρετικά μεγάλη βοήθεια κατά την οδήγηση στην πόλη και κατά τη στάθμευση.

Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Unicars: www.unicars.com