Το τρίτο μέρος της σειράς συζητήσεων για τη διαμόρφωση ενός μακροπρόθεσμου πλάνου για τη Λευκωσία, «Nicosia 2040» με θέμα «Η αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου της Λευκωσίας: παρελθόν, παρόν και μέλλον», το οποίο διοργανώνουν, διαδικτυακά, ο ανεξάρτητος, μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός Oxygono και το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021, στις 7:30μμ. 

Συμμετέχουν: ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο συγκοινωνιολόγος, Ανδρέας Μαρκίδης, η αρχιτέκτονας μηχανικός στο Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου, Μαρία Αχιλλέως, και η Ανώτερη Αρχιτέκτονας/ Λειτουργός Πολεοδομίας και Υπεύθυνη γραφείου Ενιαίου Ρυθμιστικού Σχεδίου Λευκωσίας, Αθηνά Παπαδοπούλου. Τη συζήτηση θα συντονίζει ο Γιώργος Μεσαρίτης, πολιτικός μηχανικός.

Η αστική αναγέννηση και η  βιώσιμη ανάπτυξη, η πολιτιστική κληρονομιά και αρχιτεκτονική, οι δραστηριότητες, οι εμπειρίες και οι χρήσεις της Γης και η κοινωνία, η καινοτομία και η συμμετοχικότητα θα αποτελέσουν τους τέσσερις θεματικούς άξονες της συζήτησης.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί διαδικτυακά και θα προβάλλεται ζωντανά στις σελίδες των διοργανωτών στο Facebook, στην σελίδα του Black Lemon Tv καθώς και στο κανάλι του Οxygono στο YouTube.

Το σχετικό event μπορεί να ανευρεθεί εδώ