Στιγμές χαράς και ασφάλειας επιδιώκει να προσφέρει η Παγκυπριακή Ασφαλιστική προς όλα τα παιδάκια, συμβάλλοντας στον εμπλουτισμό του πάρκου «Σπύρου Κυπριανού» στην Αγλαντζιά με ειδικά παιχνίδια για παιδιά με αναπηρίες.

Η προσφορά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Παγκυπριακής Ασφαλιστικής, υπό την εκστρατεία «Κούνιες αγάπης /Κανένα παιδί χωρίς παιχνίδι».

Η τελετή παράδοσης διοργανώθηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο «Μικροί Εθελοντές» και τον Δήμο Αγλαντζιάς το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στην παρουσία της Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη και του Δημάρχου Αγλαντζιάς κ. Ανδρέα Κωνσταντίνου.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση η κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αγλαντζιάς κ. Ανδρεά Κωνσταντίνου, τον σύνδεσμο Μικροί Εθελοντές, την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Μαριλένα Ευαγγέλου καθώς και την Παγκυπριακή Ασφαλιστική αφού με την βοήθεια τους υλοποιήθηκε η προσθήκη παιγνιδιών για ΑμεΑ στο πάρκο «Σπύρου Κυπριανού» στην Αγλαντζιά, αναφέροντας ότι είναι ευθύνη όλων μας να δίνουμε πίσω στην κοινωνία και να δημιουργήσουμε μια κοινωνία συμπερίληψης.

Όπως τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Παγκυπριακής Ασφαλιστικής κ. Γιώργος Χαραλαμπίδης η έλλειψη ικανοποιητικών υποδομών πολλές φορές δεν επιτρέπει σε παιδάκια ΑΜΕΑ να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο και να απολαύσουν το αίσθημα της αποδοχής, κάτι εξαιρετικά σημαντικό κατά την παιδική ηλικία. «Ως Παγκυπριακή Ασφαλιστική θα συνεχίσουμε να έχουμε ως κύριο μέλημά μας την ασφάλεια, μικρών και μεγάλων, επειδή το χαμόγελο και η ξεγνοιασιά στα μάτια και στο γέλιο των παιδιών είναι η καλύτερη αμοιβή», είπε προσθέτοντας ότι τα παιδιά πρέπει να νιώσουν την απαραίτητη ασφάλεια και μέσα από το παιχνίδι να μάθουν, να δυναμώσουν, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση για να νιώσουν ότι ανήκουν ισότιμα στην κοινωνία μας.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου «Μικροί Εθελοντές» κ. Λιάνα Χατζημηνά είπε ότι με τη βοήθεια χορηγών-υποστηρικτών ο Σύνδεσμος θα συνεχίσει αυτή την εκστρατεία με την τοποθέτηση και άλλων ειδικών κούνιων – παιχνιδιών για παιδιά με αναπηρίες σε πάρκα όλων των επαρχιών της Κύπρου. «Η δράση μας είναι αποτέλεσμα της ιδιαίτερης ευαισθησίας και βούλησης για δημιουργία απαραίτητων υποδομών που θα προωθούν την προσβασιμότητα, με στόχο τη ψυχαγωγία, τη δραστηριοποίηση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους», τόνισε.

Περισσότερα Inspiration νέα εδώ