Η Διαδρομή Αγάπης 2022 του Παγκύπριου Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» απέφερε το ποσό των 327.405,18 ευρώ  ενώ τα έξοδα περιορίστηκαν στις 2.237 ευρώ.  Συγκριτικά με το 2019, που ήταν από τις καλύτερα εισπρακτικά Διαδρομές πριν από την πανδημία, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 81.526  ευρώ ή 33,15%.  Οι 22 Διαδρομές Αγάπης που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα, έδωσαν συνολικά στο Σύνδεσμο το ποσό των 2.787.204 ευρώ.

Τα αποτελέσματα της Διαδρομής Αγάπης ανακοινώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης του Συνδέσμου, στα Κεντρικά Γραφεία της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, στην παρουσία της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ κας Δέσποινας Παναγιώτου Θεοδοσίου και του Γενικού Διευθυντή της ΑΗΚ κ. Άδωνι Ι Γιασεμίδη.

Η Διαδρομή Αγάπης, στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες μοτοσικλετιστές οργανωμένοι σε 12 διαφορετικές λέσχες μοτοσικλετιστών, πραγματοποιείται κάθε χρόνο εδώ και 22 χρόνια, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης  του κοινού γύρω από τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με καρκίνο και οι οικογένειές τους, και συλλογής χρημάτων για την εκπλήρωση ευχών  των καρκινοπαθών παιδιών και νέων και για να περάσει το μήνυμα της αγάπης των μοτοσικλετιστών προς τα παιδιά που υποφέρουν.

Μιλώντας στη Δημοσιογραφική Διάσκεψη η κα Θεοδοσίου συγχάρηκε τους εθελοντές του Συνδέσμου και τους εθελοντές μοτοσικλετιστές για την ανιδιοτελή προσφορά τους στη Διαδρομή Αγάπης, Ελπίδας και Δύναμης. Σημείωσε πως η σχέση της ΑΗΚ με το Σύνδεσμο «‘Ένα Όνειρο Μια Ευχή» γεννήθηκε στο παρελθόν και δυνάμωσε μέσα στο χρόνο.

«Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κοινωνικής πολιτικής της ΑΗΚ που διαχρονικά, μεταξύ άλλων, στηρίζει και ενισχύει τον ευαίσθητο τομέα της υγείας.  Είναι πάντα δίπλα στους ασθενείς και στις οικογένειές τους, ειδικά στα μικρά παιδιά που δίνουν την πιο δύσκολη μάχη: τη μάχη με τον καρκίνο», συμπλήρωσε η Πρόεδρος της ΑΗΚ.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» Γιώργος Πενηνταέξ αναφέρθηκε στο ιστορικό της Διαδρομής Αγάπης, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη των εθελοντών και των οικογενειών των καρκινοπαθών παιδιών προς τους μοτοσικλετιστές και τις λέσχες, που συμμετέχουν στη διαδρομή της αγάπης και της ανθρωπιάς.

Παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς της Διαδρομής Αγάπης που συμβάλλουν με το δικό τους τρόπο στην επιτυχία της μεγάλης αυτής κινητοποίησης.Επίσης ευχαρίστησε την Αστυνομία Κύπρου και ειδικά τη Διεύθυνση Τροχαίας και τους αστυνομικούς του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών – ΕΟΜΟ για την τήρηση των ωραρίων και την ασφαλή διακίνηση στους δρόμους. «Πιστή και πρόθυμη κάθε χρόνο με το ανθρώπινο πρόσωπο η Αστυνομία Κύπρου  δηλώνει παρούσα», πρόσθεσε.

Ο κ. Πενηνταέξ είπε πως η πολύ καλή προετοιμασία, η συνεργασία, ο συντονισμός, μα πάνω από όλα η προσφορά προς τα παιδιά που υποφέρουν, σε συνδυασμό με την απέραντη αγάπη του κόσμου ανέβασαν και τα οικονομικά αποτελέσματα. Η συνεισφορά των φίλων μοτοσικλετιστών ιδιαίτερα συγκινητική  αφού αφήνουν τις δουλειές τους για να συμμετέχουν, καταβάλλοντας ένα μεγάλο κόστος εξόδων για τη διακίνησή τους και τη διανυκτέρευση τους σε κάποιες περιπτώσεις. Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού αξίζει να σημειωθεί πως το 2020 είχε διεξαχθεί μερικώς ο έρανος χωρίς την παρουσία των μοτοσικλετιστών στους Δρόμους, ενώ το 2021 συμμετείχαν, με δικής του πρωτοβουλία,  μόνο δύο λέσχες, η Egophopia και η ΒMW.

«Όλοι μαζί καταφέραμε μέχρι σήμερα να απαλύνουμε τον πόνο πολλών παιδιών που πάσχουν από καρκίνο, εκπληρώνοντας τις πιο όμορφες  ευχές τους. Μέχρι τώρα πραγματοποιήσαμε γύρω στις 842 ευχές, ενώ δόθηκαν πέραν των 4.000 οικονομικών βοηθειών. «Η δική τους και η δική μας Διαδρομή είναι μια Διαδρομή Αγάπης, Ανθρωπιάς, Αλτρουισμού, Εθελοντισμού, Προσφοράς, Αλληλεγγύης, Κατανόησης, Συνεργασίας», συμπλήρωσε ο κ. Πενηνταέξ.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»  ευχαρίστησε ονομαστικά όλες τις λέσχες μοτοσικλετιστών που συμμετέχουν στη Διαδρομή Αγάπης και όλους τους χορηγούς που ενισχύουν οικονομικά τη Διαδρομή Αγάπης.

 

Περισσότερα Inspiration νέα εδώ