Από 01/09/2022 νέος Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος αναλαμβάνει ο Καθηγητής του Ποινικού Δικαίου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης. Με λαμπρές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ενεργό δικηγορία από το 1980 μέχρι και σήμερα, ο Καθηγητής Χαραλαμπάκης έχει διατελέσει Πρόεδρος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Αντιπρύτανης Ακαδημαικών Υποθέσεων και Προσωπικού του ίδιου Πανεπιστημίου, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, Πρόεδρος του ΔΟΑΤΑΠ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Σχολής Δικαστών όπου μέχρι και σήμερα διδάσκει το μάθημα του Ποινικού Δικαίου.  Εχει συγγράψει δεκάδες βιβλία και άρθρα τα οποία αποτελούν βασική βιβλιογραφία της νομικής επιστήμης και του ποινικού δικαίου. Εκτός από τα ανωτέρω ο καθηγητής κύριος Χαραλαμπάκης έχει ευρύτατη εμπειρία και από την νομική και επιχειρηματική πράξη όντας ή έχοντας διατελέσει πρόεδρος ή μέλος ΔΣ μεγάλων ελληνικών εταιρειών, με πολλές από τις οποίες συνεχίζει να συνεργάζεται και σε επίπεδο παροχής νομικών συμβουλών,

Ο νυν Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, Καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου Στυλιανός Περράκης , παραμένει με ενεργό τρόπο στο ακαδημαϊκό δυναμικό της Σχολής και αναλαμβάνει Διευθυντής του νεοσύστατου Επιστημονικού Κέντρου Διεθνούς Δικαίου «Γ. Τενεκίδης» με σκοπό την ενεργό δραστηριοποίηση του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος σε ζητήματα διεθνούς δικαίου και διεθνούς πολιτικής, ζητήματα ιδιαίτερα κρίσιμης σημασίας στην εποχή μας.

Ο Πρύτανης του Πανεσπιστημίου Νεάπολις Πάφος , Καθηγητής Παντελής Σκλιάς δήλωσε:

«Καλοσωρίζω στην ακαδημαική μας κοινότητα μια εξέχουσα προσωπικότητα της νομικής επιστήμης και του ποινικού δικαίου, τον Καθηγητή Αριστοτέλη Χαραλαμπάκη. Η νομική του εγκυρότητα το ακαδημαικό του εύρος και η ενεργός συμμετοχή του στη διαμόρφωση των νομικών σπουδών στην Ελλάδα δημιουργούν ένα στέρεο υπόβαθρο για την περαιτέρω ανάπτυξη της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιό μας. Ο Καθηγητής Χαραλαμπάκης μαζί με έγκυρους και διακεκριμένους νομικούς δασκάλους, όπως ο Καθηγητής Γιάννης Μπέκας, ο μέχρι σήμερα Κοσμήτορας  της Σχολής Καθηγητής Στυλιανός Περράκης, τον οποίο ευχαριστώ για τις ιδιαίτερα σημαντικές υπηρεσίες που προσέφερε, τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου της Σχολής και τη νεώτερη γενιά νομικών δασκάλων, απαρτίζουν μια πλήρη ομάδα ακαδημαικών δασκάλων της νομικής επιστήμης και καταστούν τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος κέντρο νομικών σπουδών στον Ελλαδικό χώρο.»

 

Ο Καθηγητής Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης δήλωσε:

«Ήδη για μεγάλο χρονικό διάστημα διατηρώ άριστες επαφές με τις νομικές σχολές των Πανεπιστημίων της Κύπρου παρακολουθώντας  έτσι από κοντά την ακαδημαϊκή τους πρόοδο. Η πρόσκληση του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου να αναλάβω τη Κοσμητεία της Νομικής Σχολής μου περιποιεί ιδιαίτερη τιμή. Έχοντας σωρευμένα πάνω από σαράντα έτη ακαδημαϊκής εμπειρίας σε Ελλάδα και Ευρώπη θεωρώ ιδιαίτερη πρόκληση την εκμετάλλευση των βιωμάτων αυτών στην προσπάθεια στήριξης της συνεχούς ανοδικής πορείας του Πανεπιστημίου Νεάπολις κατά τα τελευταία έτη.  Έχω αντιληφθεί ήδη τη σαφή βούληση της Διοίκησης του Πανεπιστημίου για ριζική αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών που προσφέρει και της ακαδημαϊκής του λειτουργίας και ελπίζω να μπορέσω και εγώ προσωπικά να συμβάλω σε αυτήν. Χαίρομαι ιδιαίτερα που θα συνεργαστώ με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Νεάπολις καθηγητή Παντελή Σκλιά, με τον οποίο μας συνδέει μακροχρόνια φιλία και ιδιαίτερη αμοιβαία εκτίμηση».

 

Περισσότερα Business νέα εδώ