Το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος επικύρωσε την εκλογή του Καθηγητή Σάββα Χατζηχριστοφή στη θέση του Αντιπρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας.

Η επικύρωση από το Συμβούλιο έγινε μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη του Πανεπιστημίου.

Η διάρκεια της θητείας του είναι τριετής.

Ο Δρ. Σάββας Α. Χατζηχριστοφής έλαβε τόσο το πτυχίο όσο και το Διδακτορικό του Δίπλωμα από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Εργάστηκε για χρόνια ως Ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στην Ελλάδα, ως Ειδικός Επιστήμονας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου αλλά και ως Επισκέπτης Καθηγητής στο Institute for Information Technology (ITEC) του Klagenfurt University στην Αυστρία.

Από το 2017 υπηρετεί ως μέλος ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος, ως Καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης, Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής, Επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ευφυών Συστημάτων.

Η έρευνά του επικεντρώνεται στη Τεχνητή Νοημοσύνη, την Όραση Υπολογιστών και τη Ρομποτική. Διαθέτει πάνω από 15 χρόνια ερευνητικής εμπειρίας με περισσότερες από 100 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και κεφάλαια βιβλίων. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων ενώ η έρευνα του έχει διακριθεί διεθνώς. 

Περισσότερα Business νέα εδώ