Το εγχείρημα του YouTube, η υπηρεσία σύντομων βίντεο, τα Shorts, θα επεκταθεί και στις ΗΠΑ μετά την δοκιμή του προϊόντος στην Κίνα. 

Μέσω των Shorts, οι δημιουργοί μπορούν να «τραβήξουν μικρά, πιασάρικα βίντεο χρησιμοποιώντας μόνο τα τηλέφωνα τους». Υπάρχει η δυνατότητα να ενωθούν διάφορα κλιπ μαζί, να προστεθεί μουσική και χρονομετρητής για την λήψη βίντεο χωρίς χέρια, δηλαδή ότι προσφέρει και το TikTok μέχρι τώρα.

Με την ελπίδα να διαφοροποιηθούν από τον ανταγωνισμό, τα Shorts θα προσφέρουν στους χρήστες τους νέα εργαλεία τα οποία θα τους επιτρέπουν να δειγματίζουν ακουστικό υλικό από άλλα Shorts και να το μιξάρουν στα δικά τους ενώ θα μπορούν να προσθέτουν λεκτικό σε συγκεκριμένα σημεία στο βίντεο. Υπάρχει επίσης το πλάνο να μπορούν να χρησιμοποιούν μελλοντικά και ακουστικό υλικό από βίντεο κατά μήκους της πλατφόρμας.

Η έμφαση που δίνεται στην προώθηση των Shorts, που μπορούν να γίνουν απλά με ένα smartphone, έρχεται σε αντίθεση με τα μέχρι στιγμής βίντεο του YouTube τα οποία χρειάζονταν ακριβά συστήματα λήψης βίντεο.

Όλα αυτά εν μέσω μιας μεγάλης ανταγωνιστικής περιόδου όπου μεγάλες εταιρείες όπως το Instagram και το Snapchat έχουν ήδη διαθέσει στον κόσμο τις δικές τους εκδοχές.