Το Center for Social Innovation – CSI προσκαλεί το κοινό στο online Καταληκτικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MEGA και το οποίο αφορά στην δημιουργική αντιμετώπιση των fake news που αφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 25.1.2022, 15.30 ώρα Κύπρου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να απαγορεύει το κεμπάπ μέσα στο 2022. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιβάλει έκτακτο φόρο στη χρήση κλιματιστικού. Οι Ευρωπαίοι οδηγοί, στο εξής θα πρέπει να ανανεώνουν το δίπλωμά τους κάθε χρόνο και για κάθε διαφορετική χώρα όπου οδηγούν. Αυτές και άλλες φήμες, θεωρίες και fake news κατακλύζουν πλέον την καθημερινότητά μας. Φυσικά, τίποτα στην Ε.Ε. δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Ειδικά στην διάρκεια της πανδημίας, όλοι μας έχουμε κουραστεί να αντιπαρατιθέμεθα σε παράλογους ισχυρισμούς αλλά όσο η λογική υποχωρεί, τόσο ο ανορθολογισμός κερδίζει έδαφος.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα MEGA (Erasmus+) στο οποίο συμμετέχουν οργανισμοί από τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Κύπρο, την Λιθουανία και την Αυστρία, επιχειρεί μέσα από την μέθοδο του gamification (παιχνιδοποίηση) να προσφέρει τρόπους αναγνώρισης και αποδόμησης των μύθων και των στερεοτύπων με τα οποία συχνά προσεγγίζεται η λειτουργία της Ε.Ε.

Σε αυτά τα πλαίσια, το CSI προσκαλεί νέους και νέες, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες που εργάζονται με τη νεολαία αλλά και κάθε πολίτη που προβληματίζεται από την ραγδαία εξάπλωση των μύθων και των fake news γύρω από την ζωή στην Ε.Ε., να συμμετάσχει στο Καταληκτικό Συνέδριο.

Η εγγραφή είναι δωρεάν και πραγματοποιείται μέσω του ακόλουθου link: https://bit.ly/3GKVYEX