Σε έναν κόσμο που αλλάζει, η Cyta διοργανώνει και φέτος χριστουγεννιάτικες δράσεις αλληλεγγύης με ένα καθαρό μήνυμα: «Η επικοινωνία είναι δικαίωμα όλων».

Εκπαιδεύοντας τον Joey, τον σκύλο που βοηθά την Μαριλένα να είναι αυτόνομη

Η 26χρονη Μαριλένα, από μικρή ηλικία, αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας που περιορίζει την αυτονομία της και την αναγκάζει να έχει πάντα δίπλα της κάποιο άλλο πρόσωπο. Με τον Joey, τον ειδικό Σκύλο-Βοηθό, η  Μαριλένα αποκτά περισσότερη ανεξαρτησία στον τρόπο που λειτουργεί και επικοινωνεί. Η καθημερινότητά της γίνεται πιο εύκολη και η ζωή της καλύτερη.

Στα καταστήματα Cyta, παγκύπρια, τοποθετήθηκαν ειδικά κουτιά με επώνυμα αξεσουάρ για κινητά Smartphone, στη συμβολική τιμή των €3. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την εκπαίδευση του Joey. Μάθετε για την ιστορία του Joey και της Μαριλένας στο σύνδεσμο: Ο Joey εκπαιδεύεται να γίνει Σκύλος-Βοηθός για τη Μαριλένα.

Γράμμα στον Άη Βασίλη

Σε συνεργασία με τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, η Cyta στέλνει και αυτή τη χρονιά «Γράμμα στον Άη Βασίλη», μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας post2santa. Για κάθε γράμμα που τα παιδιά θα στείλουν μαζί με τους γονείς τους στον μεγάλο πρωταγωνιστή των Χριστουγέννων, η Cyta θα προσφέρει ένα ευρώ στο Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής “Αμερίκος Αργυρίου”.

Μέσω του προγράμματος γίνεται, παγκύπρια, δωρεάν εξέταση ακοής σε όλα νεογνά. Σε περίπτωση εντοπισμού βαρηκοΐας, η έγκαιρη διάγνωση είναι εξαιρετικά σημαντική ώστε, με τις κατάλληλες ενέργειες αποκατάστασης, να μπορέσουν τα νεογνά να αναπτύξουν ομιλία και δυνατότητες επικοινωνίας όμοιες με των παιδιών με φυσιολογική ακοή. Στείλετε γράμμα στον Άη Βασίλη μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο σύνδεσμο: Η ευχή σου πιο κοντά στον Άη Βασίλη.