Η διεθνής 16-ήμερη καμπάνια ακτιβισμού ενάντια της βίας με βάση το φύλο, που φέτος είχε θέμα “Orange the worldEnd violence against women now!”, διοργανώνεται κάθε χρόνο από την 25η Νοεμβρίου, που είναι Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου που γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

   

Με πρωτοβουλία του Τμήματος Ψυχολογίας, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος σε συνεργασία με το ΣΠΑΒΟ (Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια), έλαβαν περήφανα μέρος στην εκστρατεία με θέμα «Μαζί σπάμε τη σιωπή! Λέμε ΟΧΙ στη βία κατά των γυναικών».

Η 16-ήμερη καμπάνια ενάντια της βίας κατά των γυναικών αποσκοπούσε την ευαισθητοποίηση του κοινού, την ενίσχυση γνώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών, την καλλιέργηση των πεποιθήσεων γύρω από την βία ενάντια στις γυναίκες και την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ υπηρεσιών και παρόχων υπηρεσιών για γυναίκες και παιδιά που βιώνουν βία.

Με πρωτοβουλία των φοιτητών, δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος ο τοίχος «Ενάντια της Βίας Κατά των Γυναικών» που απαθανατίζει συμβολικά μηνύματα για την ενδυνάμωση των γυναικών. Στα πλαίσια της εκστρατείας, υλοποιήθηκε συζήτηση μεταξύ όλων των παραβρισκόμενων με σκοπό την πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση του κοινού καθώς και η μετάφραση του «Σπάσε τη σιωπή» στη νοηματική γλώσσα.

Κατά τη διάρκεια του 16-ήμερου ακτιβισμού, αντιπρόσωποι από το ΣΠΑΒΟ παρείχαν πληροφόρηση και ομιλίες σχετικά με τις υπηρεσίες του Συνδέσμου, όπου έπειτα συνοδεύτηκαν με ομιλίες από λειτουργούς κοινωνικών υπηρεσιών.

Μεταξύ άλλων, από τις 25 Νοεμβρίου μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου, τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, αφοσιωθήκαν πλήρως στην εκστρατεία, όπου και καθημερινά δημοσιεύονταν βίντεο από γυναίκες της Πάφου που μας στήριξαν με τα δικά τους μηνύματα ενάντια της βίας κατά των γυναικών.