Το Center For Social InnovationCSI, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), πραγματοποιεί ένα πρωτότυπο φεστιβάλ κινηματογραφικών ταινιών με θέμα την αναπηρία. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021, 18.00-22.00, στο Artos House (Αγ. Ομολογητών 64, 1080, Λευκωσία) με διπλές προβολές κάθε μέρα και ελεύθερη είσοδο.

 

Μια καθηγήτρια γλωσσολογίας με αλτσχάιμερ της οποίας η οικογενειακή και επαγγελματική ζωή δοκιμάζεται. Ένας μαύρος φροντιστής από μια υποβαθμισμένη συνοικία και ένας πλούσιος τετραπληγικός που προσπαθούν να επικοινωνήσουν. Ένας λογοθεραπευτής που ερωτεύεται την κωφή φύλακα του σχολείου όπου εργάζεται. Ένας πατέρας με ψυχική αναπηρία που παλεύει για την κηδεμονία της 7χρονης κόρης του. Ιστορίες βγαλμένες από την πραγματική ζωή που απλώς έτυχε να γίνουν αριστουργηματικές κινηματογραφικές ταινίες.

 

Πρόγραμμα προβολών:

 

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στα πλαίσια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων BRIDGES και Starting up 4 Inclusion (Eramsus+) στις κοινοπραξίες των οποίων το Center For Social Innovation συμμετέχει από την Κύπρο. Κατά τη διάρκεια των προβολών θα προσφέρεται κρασί, αναψυκτικά και finger food τα οποία οι θεατές θα μπορούν να απολαύσουν εντός της αίθουσας προβολών του ARTOS HOUSE. Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται με υπότιτλους στα ελληνικά.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης μέσω της ακόλουθης φόρμας: https://bit.ly/3GB2GxL

Απαραίτητη η προσκόμιση safe pass σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Δευτέρα και Τρίτη 15 & 16 Νοεμβρίου 2021, 18.00-22.00

Artos House, Αγ. Ομολογητών 64, 1080, Λευκωσία

Πληροφορίες: κα Ολίβια Γεωργίου, olivia.georgiou@csicy.com, 22610711

Για σκοπούς σεβασμού των πνευματικών δικαιωμάτων που σχετίζονται με τις ταινίες, σημειώνεται ότι η προβολή τους δεν έχει κανενός είδους εμπορικό χαρακτήρα αλλά αποσκοπεί αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς σκοπούς.