• Η Ελληνική Τράπεζα στο 9ο Ενεργειακό Συμπόσιο

Το ενεργειακό μέλλον της Κύπρου, η πορεία αξιοποίησης των ενεργειακών κοιτασμάτων αλλά και η μετάβαση στην πράσινη οικονομία ήταν τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του 9ου Ενεργειακού Συμποσιού, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία, με τη στήριξη της Ελληνικής Τράπεζας.

Στο συμπόσιο με τίτλο «Το νέο τοπίο για το ενεργειακό αύριο της Κύπρου» ακούστηκαν οι τάσεις και οι προκλήσεις της εποχής, ανταλλάχθηκαν ιδέες, εισηγήσεις αλλά και πρακτικές άλλων χωρών με στόχο ένα βιώσιμο ενεργειακό μοντέλο για την χώρα μας.

Ο Ανώτερος Διευθυντής Τραπεζικής της Ελληνικής Τράπεζας, κ. Φοίβος Στασόπουλος, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες κατά την έναρξη και τόνισε την έμπρακτη στήριξη της Ελληνικής Τράπεζας προς τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενεργείας και ειδικότερα στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, έχοντας δεσμευτεί για πράσινη και κοινωνική χρηματοδότηση. «Την περσινή χρονιά στηρίξαμε έργα παραγωγής Ανανεώσιμης Ενέργειας μέσω δανειοδοτήσεων συνολικού ύψους €101 εκατ., χρηματοδοτώντας ένα από τα σημαντικότερα  αιολικά πάρκα στην Κύπρο και πολλά άλλα παρόμοια έργα πράσινης ενέργειας», τόνισε.

Βασικός πυλώνας της στρατηγικής της Ελληνικής Τράπεζας είναι να ηγηθεί της μετάβασης στην πράσινη οικονομία. Η Τράπεζα εφαρμόζει κριτήρια αξιολόγησης κοινωνικών και περιβαλλοντικών ρίσκων στη διαδικασία έγκρισης καινούργιων χρηματοδοτήσεων, ενώ πρόσφατα δημιούργησε εξειδικευμένη ομάδα για θέματα βιωσιμότητας και ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Διακυβέρνηση), προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα και ολοκληρωμένες υπηρεσίες με συμβουλές και κίνητρα προς τους πελάτες της, ώστε να βελτιώσουν τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις με μέτρα βιωσιμότητας.

«Ως Ελληνική Τράπεζα αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας απέναντι στο περιβάλλον και στην κοινωνία και θα συνεχίσουμε να διαδραματίζουμε  πρωταγωνιστικό ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, υποστηρίζοντας έμπρακτα και ολοκληρωμένα την ιδιωτική επιχειρηματικότητα», τόνισε.