Στηρίζουμε το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα ώστε η εγγραφή δοτών να γίνει ακόμα πιο εύκολη

Η «Συμμαχία Ζωής» της Ελληνικής Τράπεζας με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα συνεχίζεται και ενισχύεται, στηρίζοντας τη δημιουργία Σταθμών Εγγραφής Νέων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, ώστε η εγγραφή να γίνει ακόμα πιο εύκολη και προσβάσιμη.

Η πρωτοποριακή δημιουργία Σταθμών Εγγραφής Eθελοντών Δοτών Mυελού των Οστών με προσωπική λήψη δείγματος (Self–Recruitment Stations) παρουσιάστηκε σε Διάσκεψη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κτίριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας. Οι σταθμοί αυτοί θα τοποθετηθούν σε διάφορα πολυσύχναστα σημεία σε όλη την Κύπρο, δίνοντας την ευκαιρία στον καθένα, ηλικίας 18-45 ετών, να δώσει δείγμα σάλιου και να εγγραφεί από μόνος του ως δότης.

Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές, με τη σάρωση ενός κωδικού ταχείας απόκρισης (QR Code), ο οποίος αναγράφεται πάνω στον Σταθμό Εγγραφής, θα μεταφέρονται στον σύνδεσμο www.kfnewdonor.org.cy, όπου θα ακολουθούν τις οδηγίες εγγραφής και συλλογής δείγματος μέσω μιας εύκολης και γρήγορης διαδικασίας.

Στόχος είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει το Ίδρυμα αλλά και ο συνεχής εμπλουτισμός του αρχείου με νέους και υγιείς δότες για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο γήρανσης του αρχείου δοτών. Η λειτουργία τους ξεκίνησε άμεσα, με το πρώτο δείγμα να δίνεται στο Κτήριο Διοίκησης της Τράπεζας από μέλη του προσωπικού της Ελληνικής Τράπεζας που έσπευσαν να δώσουν δείγμα.

Όπως ανέφερε ο Δρ Ευρυπίδης Πολυκάρπου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας «Η δημιουργία Σταθμών Εγγραφής Eθελοντών Δοτών Mυελού των Οστών με προσωπική λήψη δείγματος είναι μια σπουδαία πρωτοβουλία και είμαστε περήφανοι που θα καταφέρουμε να βάλουμε και το δικό μας λιθαράκι για έναν κόσμο χωρίς λευχαιμία».

Από την πλευρά του ο Ανώτατος Διευθυντής Τραπεζικής, Φοίβος Στασόπουλος τόνισε ότι η προσφορά είναι μέρος της κουλτούρας της Τράπεζας και αυτό φαίνεται όχι μόνο από τη στήριξη διαφόρων οργανισμών αλλά και από την έντονη εθελοντική δράση του προσωπικού. «Πέρυσι ξεκινήσαμε αυτή τη σημαντική συμμαχία με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και είμαστε πολύ περήφανοι που μας δίνεται η ευκαιρία φέτος να κάνουμε ακόμα περισσότερα, ενισχύοντας το σπουδαίο έργο του Ιδρύματος», πρόσθεσε.