Τις καλύτερες τράπεζες της δυτικής Ευρώπης για το 2021 ανακοίνωσε το περιοδικό Global Finance, βραβεύοντας την Ελληνική Τράπεζα ως την «Καλύτερη Τράπεζα» στην Κύπρο για τη χρονιά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το έγκριτο αμερικάνικο περιοδικό Global Finance σε σχετικό δημοσίευμα, τα βραβευμένα κορυφαία τραπεζικά ιδρύματα στον κόσμο κατάφεραν, γρήγορα και αποτελεσματικά, να προσαρμοστούν εντυπωσιακά στα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία του Covid – 19. «Τα πιο επιτυχημένα είχαν ήδη επενδύσει σημαντικά στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών τους ενώ η πανδημία επιτάχυνε τη μετάβαση των πελατών τους στα ψηφιακά τους κανάλια. Αυτές οι τράπεζες κατάφεραν ταυτόχρονα να επισπεύσουν τον εξορθολογισμό του δικτύου καταστημάτων τους, μειώνοντας μακροχρόνια τα έξοδά τους», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, για την Ελληνική Τράπεζα επισημαίνει ότι σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά κατάφερε να διατηρήσει την ισχυρή κεφαλαιακή της θέση, με επάρκεια στο 22,34% και με πλεονάζουσα ρευστότητα (Δείκτης Κάλυψης Ρευστότητας 477%). Σύμφωνα με το περιοδικό, η νικήτρια τράπεζα στην Κύπρο εμφάνισε καθαρά κέρδη €50, εκατ. το 2020 παρά τις ζημιές απομείωσης που παρέμειναν σε υψηλό επίπεδο. Οι προσπάθειες για οργανική και μη οργανική μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων συνεχίζονται, ενώ ο Δείκτη Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 (CET1) διαμορφώθηκε στο 20,01%.

Η Ελληνική Τράπεζα είναι ένας από τους κορυφαίους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στην Κύπρο. Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και τη μετεξέλιξη των σημαντικότερων βιομηχανιών της χώρας. Είναι ένας ισχυρός και αξιόπιστος συνεργάτης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, με την επιτυχία της να βασίζεται στην πελατοκεντρική προσέγγιση και στο ευρύ φάσμα ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει.

Όλα αυτά ανέδειξαν την Ελληνική Τράπεζα στην κορυφή των τραπεζικών ιδρυμάτων της Κύπρου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το περιοδικό, νικήτριες τράπεζες της χρονιάς ήταν αυτές που φρόντισαν τις ανάγκες των πελατών τους σε μια πολύ δύσκολη χρονιά, πετυχαίνοντας ισχυρές επιδόσεις και οικονομικά αποτελέσματα, θέτοντας γερά θεμέλια για τη μελλοντική τους επιτυχία.

Τα αποτελέσματα των βραβεύσεων δημοσιεύονται στο τεύχος Μάϊου του Global Finance και στην ιστοσελίδα του World’s Best Banks 2021: Western Europe | Global Finance Magazine (gfmag.com).