Φωτογραφία: STAVROS KONIOTIS

Σε μια δύσκολη περίοδο, το Υφυπουργείο Τουρισμού εντείνει τις προσπάθειες του για προώθηση του τουριστικού προϊόντος, μέσα από το μεσοπρόθεσμο πλάνο δράσης 2023-2025, της Εθνικής Στρατηγικής, δήλωσε ο Υφυπουργός Σάββας Περδίος, εκφράζοντας ικανοποίηση για τα έσοδα που καταγράφηκαν από τον τουρισμό, το 2022, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία.

Χαιρετίζοντας την ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ), που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, ο κ. Περδίος είπε πως σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, τα έσοδα έχουν φτάσει σχεδόν το 90% σε σχέση με το 2019, «μια επίδοση η οποία, αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν 11 μήνες ξεκινούσε ο πόλεμος (στην Ουκρανία), μας αφήνει όλους ικανοποιημένους».

Ο Υφυπουργός ανέλυσε τους βασικούς πυλώνες του μεσοπρόθεσμου πλάνου δράσης 2023-2025, του δεύτερου μέρους της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό, αναφέροντας ότι αυτοί αφορούν, μεταξύ άλλων, την εκπαίδευση του έμψυχου δυναμικού και τη στήριξη απομακρυσμένων περιοχών και περιοχών της υπαίθρου, με έμφαση στην Πόλη Χρυσοχούς και Τηλλυρία.

«Έχουμε συγκεκριμένο πλάνο, ιδιαίτερα για την περιοχή αυτή, που ήταν ξεχασμένη μέχρι σήμερα αλλά όχι πλέον», είπε και υπέδειξε ότι «τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, το σχέδιο «Κύπρος, το αύριο», εν πολλοίς θα πάνε σε απομακρυσμένες περιοχές και περιοχές της υπαίθρου, άρα αυτό θα δώσει τη σημασία για την ανάπτυξη που πρέπει στις περιοχές αυτές».

Περισσότερα Business νέα εδώ