Στο τρίπτυχο Φυσική Δραστηριότητα – Διατροφή – Περιβάλλον εστιάζεται η φετινή διοργάνωση της 7ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 23 – 30 Σεπτεμβρίου 2021.  Για όλες τις παραμέτρους της διοργάνωσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι των φορέων που θα συμμετάσχουν ως διοργανωτές από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη που  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021.

Η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη ανέφερε ότι η φετινή διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού συνοδεύεται από σημαντικές αλλαγές λόγω του νέου Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτικού Προγράμματος Erasmus + 2021 – 2027, ενώ για μια ακόμα χρονιά έχουν αναπροσαρμοστεί και δρομολογηθεί όλες εκείνες οι ενέργειες που θα επιτρέψουν τη διοργάνωση μιας όσον το δυνατό πιο ασφαλούς διοργάνωσης λόγω της πανδημίας.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης τόνισε ότι αυτή η μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή αθλητική εκστρατεία με τη ραγδαία εξέλιξη της μέσα στα έξι προηγούμενα χρόνια, έχει αποδείξει την αξία της αθλητικής ενασχόλησης για τη δημόσια υγεία, καθώς και τη συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνική συνοχή, αλλά και την οικονομία. Αποτελεί δε μια συντονισμένη ευρωπαϊκή προσέγγιση με στόχο να αντιμετωπιστούν και να αμβλυνθούν οι συνέπειες της πανδημίας στη σωματική και ψυχική υγεία των πολιτών, αλλά και στην ανάκαμψη του  αθλητισμού που έχει πληγεί στο μέγιστο. Ο κ Μιχαηλίδης μετέφερε και τις ευχαριστίες του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ προς όλους τους φορείς για τη διαχρονική συμβολή τους στην εκστρατεία.


Στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης η Λειτουργός Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων και Εθνική Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού Ιωάννα Παρασκευοπούλου, αναφέρθηκε στα οργανωτικά στοιχεία της 7ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2021 και στο πλαίσιο διοργάνωσης της εκστρατείας με βάση τα ισχύοντα διατάγματα και υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν στην αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19.  Παρουσιάστηκαν επίσης οι παράμετροι που αφορούν την προβολή της εκστρατείας από τον Διαχειριστή της Ιστοσελίδας Μάριο Χριστοδούλου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και το Μέλος ΔΣ ΚΟΑ Στέλιος Στυλιανού.

Οι φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην 7η ετήσια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού ως διοργανωτές δράσεων θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα www.beactive.cy  μέχρι τις 31 Αυγούστου 2021.