Ο Κύπριος αθλητής, Αλέξανδρος Αγρότης, ολοκλήρωσε και φέτος τον γύρο της Κύπρου με το αγωνιστικό του ποδήλατο για να μας δείξει ότι μπορεί να υπάρξει ζωή μετά τον καρκίνο. Έχοντας αντιμετωπίσει στα 16 του χρόνια τον καρκίνο του θυροειδή, και νοιώθοντας ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, επιθυμεί με τη δράση του να στείλει το μήνυμα πως και στην Κύπρο υπάρχουν εξαιρετικές δομές αντιμετώπισης του καρκίνου. «Δεν χρειάζεται να μεταβεί κάποιος στο εξωτερικό για να αντιμετωπίσει τον καρκίνο», υπογράμμισε τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της δικής του δοκιμασίας όλοι οι άνθρωποι του Ογκολογικού του στάθηκαν σαν οικογένεια.

Το ταξίδι του Αλέξανδρου Αγρότη διήρκησε ένα διήμερο. Με αφετηρία το λιμανάκι Αγίας Νάπας διέσχισε με το ποδήλατό του τη Λάρνακα, τη Λεμεσό, την Πάφο, την Πόλη Χρυσοχούς, τον Κάτω Πύργο, τη Μόρφου, τη Λάπηθο, την Κερύνεια, το Ριζοκάρπασο, την Αμμόχωστο και τη Δερύνεια, προσπαθώντας να καλύψει ολόκληρη την Κύπρο, συλλέγοντας παράλληλα εισφορές. Κατά τα 620 χιλιόμετρα μαζεύτηκαν €5,300 τα οποία παρέδωσε στον Διευθυντή του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, κ. Πάνο Εργατούδη. Ένα φιλανθρωπικό εγχείρημα που αποτελεί πρωτοβουλία του ίδιου του αθλητή και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας ως προς τον καρκίνο.

Το εγχείρημα του 2ου «Cyprus Tour 600» που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στήριξε χορηγικά η Τράπεζα Κύπρου. Χορηγοί εξοπλισμού ήταν η Garmin Cyprus και η RIDE EASY, ενώ παράλληλα στήριξαν οι εταιρείες Fitensity, Perskindol, Unicars, Alion και ο Δήμος Αγίας Νάπας.

Ο Αλέξανδρος ανάφερε, «Μου αρέσει να θέτω προκλήσεις στον εαυτό μου ως επαγγελματίας ποδηλάτης, και ο καρκίνος ήταν μια ακόμα πρόκληση, την οποία ξεπέρασα». Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω καιρικών συνθηκών (ζέστη και υγρασία), ο Αλέξανδρος Αγρότης ολοκλήρωσε τον αγώνα με έναν αισθητά βελτιωμένο χρόνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καταλήγοντας τον αγώνα μετά από 23 ώρες και 17 λεπτά. Αυξημένο όμως είναι και το ποσό που συνέλλεξε σε σχέση με πέρυσι, το οποίο δίνει επιπλέον κίνητρο και θάρρος στον αθλητή να συνεχίσει τις προσπάθειές ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για τον καρκίνο.

Ο Διευθυντής του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, κ. Πάνος Εργατούδης σημείωσε: «Ο Αλέξανδρος αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας, όχι μόνο για την αποφασιστικότητά του να ξεπεράσει την ασθένειά του, αλλά και για την προσήλωσή του να υποστηρίζει το Ογκολογικό Κέντρο με τις πράξεις του. Η ετήσια πρωτοβουλία του αποτελεί σημαντική πηγή ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την κοινωνία».

Περισσότερα Inspiration νέα εδώ