Το ENYAQ RS iV είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στη γκάμα RS της ŠKODA. Το μοντέλο ακολουθεί το ENYAQ COUPÉ RS iV διαθέτοντας μια σπορ και συνάμα δυναμική εμφάνιση ενώ το σύστημα μετάδοσης το διαφοροποιούν από τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας.

Διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, ένα στον μπροστινό και ένα στον πίσω άξονα – άρα τετρακίνητο – που προσφέρουν συνολική ισχύ 220 kW* και μέγιστη ροπή 460 Nm. Με τελική ταχύτητα στα 180 km/h το ENYAQ RS iV προσφέρει μέγιστη αυτονομία άνω των 500 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP. Κάτι που επιτυγχάνεται χάρη στην υψηλή ενεργειακή απόδοση της μονάδας ισχύος σε συνδυασμό με την μπαταρία 82 kWh και τον εξαιρετικό συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,265. Παράλληλα προσφέρει εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά χάρη στη σπορ ανάρτηση, το προοδευτικό τιμόνι και την στάνταρ τετρακίνηση, ενώ το ευρύχωρο εσωτερικό μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση πέντε επιβάτες. Κτισμένο στην βραβευμένη πλατφόρμα MEB του Ομίλου Volkswagen διαθέτει μεταξόνιο 2.768 χλστ και με την απουσία κεντρικού τούνελ προσφέρει άπλετους χώρους για τους επιβάτες, ειδικά στο πίσω μέρος. o χώρος αποσκευών φθάνει 585 λίτρα και μπορεί να αυξηθεί στα 1.004 λίτρα όταν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα.

Το ENYAQ iV είναι πάντα συνδεδεμένο με το διαδίκτυο και έτσι το λογισμικό του αυτοκινήτου μπορεί να είναι συνεχώς ενημερωμένο με over-the-air ενημερώσεις. Εκτός από το περιεχόμενο πολυμέσων, όπως podcast και video, ο οδηγός μπορεί κατ’ επιλογή να ενεργοποιήσει λειτουργίες του οχήματος όπως το Adaptive Cruise Control (ACC). Επιπλέον, πολλές υπηρεσίες του ŠKODA Connect είναι ειδικά σχεδιασμένες για ηλεκτρικά οχήματα. Το ENYAQ iV προσφέρει κορυφαία ενεργητική και παθητική ασφάλεια, συγκεντρώνοντας όλα τα συστήματα ασφαλείας που διατίθενται αυτήν τη στιγμή από τη ŠKODA καθώς και μέχρι εννέα αερόσακους. Οι προβολείς Full LED matrix είναι μέρος του στάνταρ εξοπλισμού, ενώ το Travel Assist προσφέρει πλέον νέες δυνατότητες, όπως το Urban Evasive Steering Support, το οποίο ανιχνεύει σταθμευμένα οχήματα, οδικά έργα, νησίδες και διασταυρώσεις και βοηθά με κατάλληλους ελιγμούς αποφυγής σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Skoda θα παρουσιάσει ακόμα τρία ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2026. Στόχος της μάρκας είναι να προσφέρει μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών προϊόντων που θα περιλαμβάνει από μικρά αυτοκίνητα έως 7θέσια μοντέλα, και να αυξήσει το ποσοστό των BEV της στην Ευρώπη σε περισσότερο από 70% έως το 2030.

Μπορείτε να δείτε και να οδηγήσετε όλη τη γκάμα της Skoda στους εκθεσιακούς χώρους της Unicars σε όλη την Κύπρο. 

Περισσότερα Business νέα εδώ