Με ένα νέο βιβλίο έρχεται και πάλι στο προσκήνιο ο Μάριος Ηλιάδης, που έχει ήδη καταθέσει την πρόθεσή του να κατέβει ως ανεξάρτητος, υποψήφιος Πρόεδρος στις προεδρικές εκλογές του 2023 στην Κύπρο.

Το βιβλίο περιλαμβάνει κείμενα (δημοσιεύματα, ομιλίες και παρεμβάσεις στον τύπο) της τελευταίας 25ετίας.

Ο αναγνώστης μπορεί εύκολα να διαπιστώσει την ιδεολογική προσήλωση του συγγραφέα στα ιδεώδη της σοσιαλδημοκρατίας (όπως, κυρίως, εφαρμόζεται σε χώρες της Ευρώπης) και τη συνέπειά του στην ιδέα μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία να υπηρετεί τους λαούς της, στη βάση των αρχών και αξιών που διέπουν την ιδρυτική της Πράξη.

Προφανής στο βιβλίο είναι και η συνέπεια του Μ. Ηλιάδη στην ανάγκη λύσης του Κυπριακού, στο πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με βασικές  παραμέτρους τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, τις συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί από τους ηγέτες των δυο Κοινοτήτων και το πλαίσιο Γκουτέρες.

Κείμενα προβληματισμού καλύπτουν σημαντικά προβλήματα του σύγχρονου κόσμου, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, η ενεργειακή κρίση, η οικονομία κ.ά.

Ως ενεργός πολίτης για αρκετές δεκαετίες, ο συγγραφέας δεν διστάζει να παρεμβαίνει και σε τρέχοντα προβλήματα της επικαιρότητας. Ιδιαιτέρως σημαντικές είναι και οι «ανοιχτές επιστολές» του σε ηγέτες του σύγχρονου κόσμου (Πάπας Φραγκίσκος, Μέρκελ, Μακρόν κ.ά).

Το βιβλίο προβάλλει το όραμα και την εμπεριστατωμένη σκέψη του συγγραφέα του και δίνει σε όλους τους αναγνώστες μια ξεκάθαρη ιδέα για όλα όσα πρεσβεύει ο υποψήφιος Πρόεδρος, Μάριος Ηλιάδης.

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο στα βιβλιοπωλεία Σολώνειο, Πάργα & Ελλάς.