Το PayPal έχει αναπτύξει την επιχείρησή του με κρυπτογραφικά χρήματα από τότε που άνοιξε συναλλαγές σε όλους τους πελάτες το 2020. Επέτρεψε στους πελάτες των ΗΠΑ να κοιτάξουν με ψηφιακό χρήμα και επέκτεινε το όριο αγοράς crypto κατά το προηγούμενο έτος. Αργότερα, μπορεί επίσης να προσφέρει το δικό του stablecoin. Ο Jose Fernandez da Ponte, αντιπρόεδρος crypto και προηγμένων νομισματικών προτύπων στο PayPal, επιβεβαίωσε στο Bloomberg ότι ο προμηθευτής δόσεων που βασίζεται στο διαδίκτυο “διερευνά ένα stablecoin”. Είπε επιπλέον ότι ο οργανισμός θα συνεργαστεί στενά με σημαντικούς ελεγκτές «εάν και όταν επιδιώξουν να προχωρήσουν».

Ένας μηχανικός ονόματι Steve Moser εντόπισε μυστικό κωδικό και εικόνες για ένα “PayPal Coin” στην εφαρμογή του οργανισμού και τα έδωσε στο Bloomberg. Στο φως των όσων βρήκε, το νόμισμα PayPal θα υποστηρίζεται από το Αμερικάνικο δολάριο . Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει το λογότυπο του PayPal με κοψίματα δύο επιπέδων, ωστόσο αυτό μπορεί να αλλάξει με την αποστολή του κέρματος, αν υποτεθεί ότι θα εμφανιστεί. Ένας εκπρόσωπος ενημέρωσε τον διανομέα ότι οι πληροφορίες που αποκάλυψε ο Moser στην εφαρμογή ήταν πρόσθετα από ένα inward hackathon από το τμήμα blockchain, crypto και προηγμένων νομισματικών μορφών του οργανισμού.

Τα Stablecoins είναι κρυπτογραφικές μορφές χρημάτων που υποστηρίζονται από κρατικούς τύπους χρημάτων και είναι συνήθως πιο σταθερά, σε κάθε περίπτωση, από τους αποκεντρωμένους συνεργάτες τους. Η Meta (προηγουμένως Facebook) έχει επίσης μεγάλα σχέδια για crypto και θα πρέπει να στείλει ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι που υποστηρίζει το δικό της stablecoin που ονομάζεται Diem. Σε κάθε περίπτωση, αντιμετώπισε την ώθηση από τους ελεγκτές και απέστειλε το κρυπτογραφικό πορτοφόλι χρημάτων Novi με το σταθερό νόμισμα που ονομάζεται Pax Dollar.

Πηγή: engadget