• Η Ομάδα Εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας παρέδωσε είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής στους πυρόπληκτους
  • Σε συνεχή επαφή με Τμήμα Δασών για την αναδάσωση της περιοχής

Τους πληγέντες συμπολίτες μας στις πυρόπληκτες περιοχές στηρίζει η Ελληνική Τράπεζα, ανταποκρινόμενη στις επείγουσες ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στις ορεινές περιοχές Λεμεσού και Λάρνακας.

Είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής  παραδόθηκαν στο Συντονιστικό Κέντρο Σκαρίνου για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους των κοινοτήτων που έχουν επηρεαστεί.

Η Ομάδα Εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας σε άρτια και άμεση συνεννόηση με τον Επίτροπο του Πολίτη (Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού), ανέλαβε τον διαχωρισμό και την κατανομή των ειδών αυτών με στόχο την άμεση παράδοση τους στους πληγέντες, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές.  Για ακόμα μια φορά, το προσωπικό έχοντας έντονα το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης, ανταποκρίθηκε θερμά στο κάλεσμα και συμβάλει δυναμικά στις προσπάθειες που γίνονται για ανακούφιση των πληγέντων.

Η Ελληνική Τράπεζα όπως πάντα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Για τον λόγο αυτό βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Τμήμα Δασών με στόχο την αναδάσωση τμήματος της συγκεκριμένης περιοχής. Οι ενέργειες αυτές θα έρθουν να προστεθούν στις δράσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί βάσει του Priceless Planet Coalition, της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας υπό την αιγίδα της Mastercard.

Την ίδια στιγμή, η Τράπεζα βρίσκεται σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές για την κάλυψη των αναγκών που έχουν προκύψει σε φοιτητές και άλλους κατοίκους από την περιοχή.