Το ζεστό νερό δεν θα έπρεπε να είναι πολυτέλεια και στο Sophia Foundation for Children το γνωρίζουν αυτό καλά, μέσα από τη δράση τους στα χωριά της Κένυας όλα αυτά τα χρόνια. Στο πλευρό του Sophia Foundation for Children και των παιδιών στέκεται και η Ελληνική Τράπεζα εδώ και χρόνια. Φέτος η Ελληνική Τράπεζα συνέβαλε επίσης στο να εγκατασταθούν ηλιακοί θερμοσίφωνες στο ορφανοτροφείο «Μακάριος».

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες θα εξυπηρετούν τα τρία κτίρια όπου μένουν τα παιδιά του ορφανοτροφείου. Τα κτίρια αυτά είναι ένας κοιτώνας για τα αγόρια, ένας κοιτώνας για τα κορίτσια και το κυρίως κτίριο όπου διαμένουν τα βρέφη και τα μικρά παιδιά με ειδικές ανάγκες, καθώς και η νοσοκόμα και το προσωπικό που φροντίζουν τα μωρά.

Το έργο έχει ήδη τελειώσει και είναι σε λειτουργία, φέρνοντας ανακούφιση και αληθινά χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών, μίας και αυτή είναι η πιο κρύα περίοδος του χρόνου στην Κένυα, με τη θερμοκρασία τις νύχτες να υποχωρεί μέχρι και στους 12 βαθμούς Κελσίου. Συνολικά, έχουν εγκατασταθεί τέσσερις καινούριοι ηλιακοί θερμοσίφωνες και έχουν διορθωθεί άλλοι δύο.

Η Ελληνική Τράπεζα είναι ιδιαίτερα περήφανη για τη συνεισφορά της σε αυτό το ζωτικής σημασίας έργο για τα παιδιά στην Κένυα. Το έργο ήταν απαραίτητο όχι μόνο για την υγεία των ευάλωτων παιδιών, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η στήριξη του προγράμματος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της Στρατηγικής ESG της Τράπεζας (Περιβάλλον, Κοινωνία και Διακυβέρνηση), καθώς τα παιδιά βρίσκονται στο επίκεντρο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Οργανισμού. Στο ίδιο πλαίσιο, η Ελληνική Τράπεζα στηρίζει τη φιλανθρωπική δράση του Sophia Foundation for Children χορηγώντας πολιτιστικές εκδηλώσεις τα έσοδα των οποίων προορίζονται για την ενίσχυση του έργου που πραγματοποιείται βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των παιδιών στην Αφρική.

Περισσότερα Inspiration νέα εδώ