Στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου η CUPRA παρουσίασε το όραμα της για ένα ηλεκτρικό μέλλον παράλληλα με την αποκάλυψη του CUPRA UrbanRebel concept αλλά και τα εγκαίνια του καινούργιου CUPRA City Garage στο Μόναχο.

Όπως δήλωσε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cupra, Wayne Griffiths: «Έχουμε την φιλοδοξία να γίνουμε ένα ηλεκτρικό brand μέχρι το 2030. Λανσάρουμε το Cupra Born φέτος ενώ το Cupra Tavascan θα έρθει το 2024».

Το αστικό ηλεκτρικό UrbanRebel αποτελεί ένα σημαντικό στρατηγικό πυλώνα για την εταιρεία, που σκοπεύει να παράγει 500,000 οχήματα τον χρόνο στην Ισπανία μετά το 2025. Βάσει αυτού του project, η εταιρεία έχει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την  Ισπανία με το όνομα Future: Fast Forward.

Βασικός σκοπός αυτού το σχεδίου είναι να μεταμορφώσει και να οδηγήσει την αυτοκινητιστική βιομηχανία της χώρας στο ηλεκτρικό της μέλλον.  Η CUPRA έχει πωλήσει πέραν των 100,000 οχημάτων μέσα στα τελευταία τρία χρόνια της αυτονομίας της. Με ναυαρχίδα το Formentor, που αποτέλεσε τα δυο τρίτα των πωλήσεων της εταιρείας, μεταξύ του Ιανουαρίου και Αυγούστου, η CUPRA σημείωσε αύξηση τριψήφιου αριθμού σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Η μάρκα σημείωσε επίσης αρχικό κύκλο εργασιών πέραν του €1 δισεκατομμυρίου μέσα στο 2021, με σημαντική παρουσία σε  μεγάλες αγορές της Ευρώπης όπως Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Γαλλία ενώ επέκτεινε τις εργασίες τις σε Μεξικό, Ισραήλ και Τουρκία.

ve

Ως ένα σημαντικό μέρος της στρατηγικής της παγκοσμιοποίησης της CUPRA, η εταιρεία επέλεξε το Μόναχο σαν την τοποθεσία του ολοκαίνουργιου City Garage. Μια μοναδική τοποθεσία στην καρδιά της Γερμανικής πόλης, μέσα σε ένα ιστορικό κτίριο στην περιοχή Odeonsplatz. Τα νέα City Garage θα δίνουν την δυνατότητα μιας διαφορετικής και μοναδικής εμπειρίας για τον πελάτη, τοποθετώντας τον στο κέντρο της στρατηγικής της εταιρείας ενώ ανακοινώθηκαν ήδη οι νέες τοποθεσίες για τα επόμενα City Garage στο Μιλάνο, Μαδρίτη, Ρότερνταμ, Λισαβόνα και Βερολίνο, ενώ για το 2022 έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα ενός City Garage στο Σύδνεϋ.

Την ίδια στιγμή η CUPRA ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού τους μοντέλου, του CUPRA Born, στο εργοστάσιο στο Zwickau της Γερμανίας. Το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας, το CUPRA Tavascan, θα μπει σε παραγωγή το 2024.


UNICARS