Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, ένα όνομα ταυτισμένο με την υπευθυνότητα, την αξιοπιστία και την κοινωνική ευθύνη παραχωρεί για δεύτερη χρονιά τροχοκαθίσματα για τις ανάγκες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και της Εθνικής Ομάδας.  Η απόφαση της ΑΗΚ για στήριξη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης εντάσσεται στο πλαίσιο της διαχρονικής πολιτικής της ΑΗΚ για ενθάρρυνση και στήριξη του αθλητισμού στη χώρα μας.

Εκ μέρους της ΑΗΚ, την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022, ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ παρέδωσε στην ΚΟΚ ακόμη δυο σύγχρονα αγωνιστικά τροχοκαθίσματα.  Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ, κ Γιώργος Νικολέττος συνεχάρη την ΚΟΚ για το αξιόλογο έργο που επιτελεί όπως επίσης και για τη στήριξη και προώθηση συνανθρώπων μας στο ιδιαίτερο αυτό άθλημα, και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο που επιτελεί.

Εκ μέρους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ο Πρόεδρος κ. Ανδρέας Μουζουρίδης ανέφερε πως η ΚΟΚ έχει στις προτεραιότητες της την στήριξη και περαιτέρω ανάπτυξη του πρωταθλήματος σε τροχοκάθισμα, τονίζοντας πως έχουν προγραμματιστεί περαιτέρω ενέργειες για στήριξη του αθλήματος, ενώ κλείνοντας ευχαρίστησε την ΑΗΚ για την προσφορά της.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου (ΟΠΑΚ), κ. Δημήτρης Λαμπριανίδης, ευχαρίστησε την ΑΗΚ για την στήριξη στο άθλημα της καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα, καλώντας όλο το φίλαθλο κοινό να στηρίξει το άθλημα με κάθε τρόπο.

Τον λόγο πήρε στην συνέχεια ο πρόεδρος της Αλκής, η οποία αποτελεί το τελευταίο σωματείο που έχει εγγραφεί για να συμμετέχει στο πρωτάθλημα τροχοκαθίσματος, Άντης Λόππας, ο οποίος τόνισε πως γίνονται μεγάλες προσπάθειες ώστε η ομάδα του να είναι όσο πιο έτοιμη γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, ευχαριστώντας την ΑΗΚ και την ΚΟΚ για την στήριξη προς το άθλημα.

Τελευταίος μίλησε ο καλαθοσφαιριστής του Απόλλων Λεμεσού, Χριστάκης Ιωάννου, ο οποίος εκπροσώπησε τους καλαθοσφαιριστές σε τροχοκαθίσμα, όπου ανέφερε πως είναι μεγάλη η χαρά όλων για την στήριξη προς το άθλημα, ενώ καλωσόρισε την ομάδα της Αλκής στο πρωτάθλημα.

Με την ευγενική αυτή χορηγία της ΑΗΚ, οι αθλητές της Εθνικής Ομάδας καλαθοσφαίρισης σε τροχοκαθίσματα έχουν στη διάθεση τους καινούργια αθλητικά τροχοκαθίσματα προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες τους για να συμμετέχουν και να αγωνίζονται στο όμορφο αυτό πρωτάθλημα εκπροσωπώντας την χώρα μας.