Το ACT παρουσιάζει τους Τρεις Σωματοφύλακες

ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ! Μετά από τα γεγονότα των τελευταίων χρόνων, τι πιο όμορφο από το να γιορτάσουμε την επιστροφή μας στη σκηνή με ένα χριστουγεννιάτικο παιδικό θέατρο! Είναι μια ευκαιρία για όλη την οικογένεια να απολαύσει ένα βράδυ στο θέατρο και να δει μια παράσταση που απευθύνεται σε όλους.

Γνωρίζουμε ότι πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και τα παιδιά δεν θέλουν να είναι άλλο ήσυχα και υπάκουα, αλλά θέλουν να έχουν ενεργή συμμετοχή, να φωνάξουν και να αλληλοεπιδράσουν με τους ηθοποιούς πάνω στη σκηνή, καθώς θα παρακολουθούν την ετήσια παράσταση του Αγγλοκυπριακού Θεάτρου (ΑΚΘ). Μετά από 30 χρόνια, η χριστουγεννιάτικη παράσταση του ΑΚΘ έχει καθιερωθεί και έχει αγαπηθεί, όπως προδίδουν σχόλια του στυλ «νιώθω ότι όταν έρχομαι στην παράσταση ξεκινούν τα Χριστούγεννα». Λόγω της περσινής μας απουσίας, αισθανόμαστε υπέροχα κατά τη διάρκεια των προβών μας για τη φετινή παράσταση.

Σκηνοθετημένο από τον Mike Baulch, το έργο «Οι Τρεις Σωματοφύλακες» βασίζεται (με λίγες διαφοροποιήσεις!) στην κλασική ιστορία, η οποία έχει γραφτεί από τον Αλέξανδρο Δουμά.  Ο νεαρός και ορμητικός Ντ’ Αρτανιάν, ο οποίος έχει βαρεθεί τη ζωή του στη φάρμα χοίρων στη Γασκωνία, ξεκινά με προορισμό το Παρίσι για να ενταχθεί στους σωματοφύλακες. Τον ακολουθηθεί όμως η μητέρα του, η Ντεσιρέ, η οποία εναντιώνεται στα σχέδιά του και θέλει απεγνωσμένα ο γιος της να επιστρέψει στη φάρμα τους. Ο νεαρός όμως, κατά την άφιξη του στο Παρίσι, ανακαλύπτει δύο πράγματα: τον έρωτα, στη μορφή της Κωνστάνς, υπηρέτριας της βασίλισσας, καθώς και την έχθρα που νιώθουν για εκείνον οι τρεις σωματοφύλακες, τους οποίους προκαλεί σε μονομαχία.

Στο μεταξύ, ο ύπουλος καρδινάλιος Ρισελιέ σχεδιάζει να ρίξει τον βασιλιά και να κυβερνήσει ο ίδιος τη Γαλλία. Μαζί με την ξένη πράκτορα Μαλάτι Σπλίντερ, σχεδιάζει να ντροπιάσει τον βασιλιά και να επιφέρει την πτώση του.

Μετά από την απαγωγή της βασίλισσας, η οποία φυλακίζεται στις φυλακές της Βαστίλης, γίνεται κλοπή των κοσμημάτων στέψης και τα πράγματα εξελίσσονται πολύ δύσκολα για τον βασιλιά.  Τελικά, οι τρεις σωματοφύλακες θα βρουν τα κοσμήματα; Θα εμποδίσουν τα κακόβουλα σχέδια του καρδινάλιου; Ίσως στο ψάξιμό τους θα αντιμετωπίσουν και κανένα φάντασμα των φυλακών! Έπειτα υπάρχει και η εμπλοκή του παράξενου τύπου Πλονκέρ. Άραγε τι ρόλο θα παίξει εκείνος σε όλα αυτά; Στη φετινή παράσταση υπάρχει μια γαλλική πτυχή, η οποία διαδραματίζεται κυρίως στο Παρίσι, όπου πιθανόν να εμφανιστούν και χορευτές καν-καν!

Η παράσταση περιλαμβάνει όλα τα μαγικά στοιχεία μιας παραδοσιακής παντομίμας, με πολλή φαντασία και χιούμορ. Τη μάχη μεταξύ του καλού και του κακού, συναρπαστικές ξιφομαχίες και πολύ χορό και τραγούδι – με τη συμμετοχή κοριτσιών και αγοριών του «London School of Ballet».

Ο φιλανθρωπικός σκοπός για τη φετινή παράσταση είναι η ενίσχυση του γνωστού οργανισμού «Cans for Kids», ο οποίος ιδρύθηκε το 1990 και είναι ο μοναδικός οργανισμός που μαζεύει μεταλλικά ανακυκλώσιμα από αστικές, αλλά και αγροτικές περιοχές. Ο συγκεκριμένος οργανισμός ενθαρρύνει τη συμμετοχή σχολείων, αλλά και νεαρών, καθώς και τον εθελοντισμό.  Όλα τα εισοδήματά του χρησιμοποιούνται για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού για τα παιδικά τμήματα των κυπριακών νοσηλευτηρίων και έχει μέχρι σήμερα εισφορές που ανέρχονται σε σχεδόν 300.000 ευρώ.

Σας προσκαλούμε να έρθετε και να απολαύσετε την παράστασή μας καθώς και να στηρίξετε έναν αξιόλογο, φιλανθρωπικό σκοπό για παιδιά, λαμβάνοντας υπόψη τον ζωτικό ρόλο που παίζουν τα νοσηλευτήρια τα οποία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εναντίον της πανδημίας.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο Λευκωσίας, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021, 3:00μμ και 7:30μμ και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, 11:00πμ και 3:00μμ.

Τα εισιτήρια είναι 12 ευρώ για τους ενήλικες και 8 ευρώ για τα παιδιά 4 μέχρι 12 ετών.  Μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το διαδίκτυο στο www.SoldoutTicketbox.com ή από τα καταστήματα STEPHANIS σε όλη την Κύπρο.