Τη στρατηγική του Ινστιτούτου των Chartered Accountants Αγγλίας και Ουαλλίας (ΙCAEW) για την επόμενη δεκαετία παρουσίασε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου, William Brooks κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021, στη Λευκωσία παρουσία Μελών του Ινστιτούτου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κύπρο έλαβε επίσης μέρος στο ‘Τhe Cyprus Internal Audit Forum όπου συμμετείχε σε πάνελ αναφορικά με τη συνεισφορά στην εξέλιξη της εταιρικής διακυβέρνησης στο Ηνωμένο Βασίλειο και το ζωτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι εσωτερικοί ελεγκτές στην εταιρική διακυβέρνηση αυτή.

Επιπρόσθετα, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί σε εποικοδομητικό κλίμα με τον Υπουργό Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη και να συζητήσουν τη σημασία και τις προοπτικές του χρηματοπιστωτικού τομέα και του λογιστικού ελέγχου στην Κύπρο, καθώς και για τη μελλοντική τους συνεργασία.

Αριστερά, ο Πρόεδρος του ICAEW, William Brooks και δεξιά ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης

Ακολούθως, συναντήθηκε με τη Ρέα Γεωργίου, Γενική Λογίστρια και τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, Γενικό Ελεγκτή, όπου συζήτησαν και αντάλλαξαν εμπειρίες για θέματα γύρω από τη διοίκηση του Δημόσιου τομέα, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, συναντήθηκε με τους Πιερή Μάρκου, Πρόεδρο και τον Κυριάκο Ιορδάνους, Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), με τους οποίους μοιράστηκε τις εμπειρίες του και συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων ήταν οι επερχόμενες εξελίξεις και η ανάπτυξη του επαγγέλματος, η βιωσιμότητα και ο ρόλος των Chartered Accountants στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και οι προκλήσεις στην Οικονομία στην μετά Covid εποχή.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ICAEW, η ανάγκη για βιωσιμότητα θα αλλάξει δραστικά τον τρόπο που οι Chartered Accountants λαμβάνουν αποφάσεις και θα βρεθούν στο επίκεντρο των παγκόσμιων εξελίξεων για αντιστροφή της κλιματικής αλλαγής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τo ICAEW,  με πέραν των 190 000 μελών και φοιτητών σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι ο πρώτος κύριος επαγγελματικός φορέας ο οποίος έγινε ουδέτερος ως προς τον άνθρακα (carbon neutral), λαμβάνοντας μέτρα ώστε να ελαχιστοποιήσει και να μηδενίσει το αποτύπωμα άθρακά του στα επόμενα χρόνια, όπως και να καθοδηγήσει τα μέλη του προς την κατεύθυνση αυτή σε παγκόσμιο επίπεδο.