Audi RS Q3 Sportback edition 10 years

Η Audi γιορτάζει τη δέκατη επέτειο του Audi RS Q3 με μια σπορ ειδική έκδοση με την ονομασία «RS Q3 edition 10 years». Η παραγωγή αυτού του αυτοκινήτου περιορίζεται σε μόλις 555 μονάδες παγκοσμίως και θα είναι διαθέσιμο για τα RS Q3 και RS Q3 Sportback.  Ένα μοντέλο που έχει καθιερωθεί με μεγάλη επιτυχία από την μέρα κυκλοφορίας του στην αγορά το 2013.

Η Audi χρησιμοποιεί δύο εκφραστικά χρώματα για να γιορτάσει την ειδική έκδοση του RS Q3. Πρόκειται για το ματ εφέ Dew Silver ή το μεταλλικό Chronos Grey. Το τελευταίο προορίζεται αποκλειστικά για την ειδική έκδοση, ενώ το ασημί ματ προστέθηκε στη χρωματική παλέτα του Audi RS Q3 για πρώτη φορά φέτος. Επίσης αποκλειστικές στην έκδοση είναι οι μαύρες ζάντες ελαφρού κράματος 21 ιντσών σε σχέδιο διπλών ακτινών με ελαστικά διαστάσεων 255/35. Το σύστημα πέδησης 19 ιντσών υψηλής απόδοσης με κεραμικούς δίσκους φρένων διατίθεται ως επιλογή.

Στο εσωτερικό την παράσταση κλέβουν τα νέα bucket καθίσματα RS που είναι διαθέσιμα αποκλειστικά για αυτήν την έκδοση. Ξεχωρίζει το κάλυμμα της πλάτης του καθίσματος που είναι σε ματ Carbon το οποίο χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στο RS Q3. Τα μπάκετ καθίσματα είναι επενδυμένα με ένα συνδυασμό δέρματος Dinamica σε μαύρο και jet black. Παράλληλα, η οθόνη αφής 10,1 ιντσών διαθέτει και τον μοναδικό αριθμό παραγωγής για τον κάθε πελάτη από τα 555 κομμάτια που θα παραχθούν. Άλλο ξεχωριστό στοιχείο για αυτή την ειδική έκδοση είναι τα φωτιζόμενα διακοσμητικά πλαϊνά σποϊλερ που προβάλλουν ένα κόκκινο τρισδιάστατο διαμάντι στο έδαφος όταν ανοίγουν οι πόρτες.

Τα RS Q3 και RS Q3 Sportback διαθέτουν ένα πεντακύλινδρο κινητήρα 2.5 TFSI απόδοσης 400 ίππων. Δηλαδή 29% περισσότερη ισχύ από τους 310 που απέδιδε η πρώτη γενιά και 17% από την έκδοση του 2015 (340 ίππους). Παράλληλα, η μέγιστη ροπή των 480 Nm είναι διαθέσιμη μεταξύ 2.250 και 5.850 σ.α.λ ενώ τα εκατό χιλιόμετρα από στάση φθάνουν μόλις σε 4,5 δευτερόλεπτα και για τις δύο εκδόσεις. Το μοντέλο μεταφέρει τη δύναμή του στο δρόμο μέσω ενός S tronic 7 σχέσεων και της μόνιμης τετρακίνησης quattro.

Περισσότερα Business νέα εδώ