Στο πλαίσιο αναβάθμισης και ενδυνάμωσης του Δικτύου Μέσης Τάσης, καθώς και σύνδεσης νέων φωτοβολταϊκών πάρκων, η ΑΗΚ  ενημερώνει το κοινό πως θα πραγματοποιηθούν κατασκευαστικές εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας για εγκατάσταση νέων καλωδίων από τον υποσταθμό “Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας” 132/11kV.

Το έργο θα διεξαχθεί σε συνεργασία με Εργολάβο της ΑΗΚ και θα περιλαμβάνει εκσκαφές και άλλες συναφείς εργασίες για την τοποθέτηση καλωδίων Διανομής, συνολικού μήκους 6,5 χιλιομέτρων περίπου.  Οι εργασίες θα διεξαχθούν παρά τον παλαιό δρόμο κοινότητας Δρομολαξιάς – Αεροδρομίου – Τιμίου Προδρόμου, στις οδούς 25ης Μαρτίου, Θηβών, Θερμοπυλών, Αθηνών στη Τερσεφάνου και επί του δρόμου Δρομολαξιάς-Κιτίου. Το έργο θα πραγματοποιείται τμηματικά, ανάλογα με το πρόγραμμα που θα διαμορφώνεται σε συνεργασία με  το Τμήμα Δημοσίων Έργων, τις Αρμόδιες Τοπικές Αρχές και την Αστυνομία.

Οι εργασίες θ’ αρχίσουν τη Παρασκευή 04 Φεβρουαρίου 2022 και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του προσεχούς Ιουνίου. Το πρόγραμμα εκτέλεσης των εργασιών, σε επιμέρους τμήματα θα ανακοινώνεται, με γραπτή ειδοποίηση στα υποστατικά που θα επηρεάζονται ή θα γίνεται κατ΄  ιδίαν ενημέρωση (όπου είναι δυνατόν), των άμεσα επηρεαζόμενων.

Από τις αναγκαίες αυτές εκσκαφές αναπόφευκτα θα επηρεαστεί η ομαλή πρόσβαση σε υποστατικά καθώς και η τροχαία κίνηση. Για το λόγο αυτό η ΑΗΚ σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τοπικές αρχές θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας και την καλύτερη ρύθμιση της τροχαίας. Κύριο μέλημα της Αρχής Ηλεκτρισμού είναι η ολοκλήρωση του έργου με ασφάλεια το γρηγορότερο δυνατό και με τις λιγότερες επιπτώσεις για το κοινό.

Η Αρχή Ηλεκτρισμού απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμόρφωση με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.