Αποφασιστικά βήματα προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού κάνει η Ελληνική Τράπεζα. Στo πλαίσιo του ψηφιακού μετασχηματισμού της και με στόχο την εφαρμογή το νέου μοντέλου, ο τρόπος εξυπηρέτησης για τις καθημερινές τραπεζικές συναλλαγές αλλάζει, φέρνοντας τους πελάτες πιο κοντά στα εναλλακτικά κανάλια.

Με γνώμονα την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση, η Ελληνική Τράπεζα ενισχύει τον θεσμό των «meeter greeter», εκπαιδεύοντας τους πελάτες στη χρήση των εναλλακτικών καναλιών. Παράλληλα, από τις 15 Δεκεμβρίου 2022 προχωρά σε αλλαγές όσον αφορά τις συναλλαγές που μπορούν να γίνουν εντός του καταστήματος.

Συγκεκριμένα:

  • Οι καταθέσεις και οι αναλήψεις μετρητών για ποσά μικρότερα των €500 θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά στις ΑΤΜ.
  • Οι καταθέσεις από τρίτους (για οποιοδήποτε ποσό) δεν θα γίνονται δεκτές στα ταμεία.

Διευκρινίζεται ότι τα πιο πάνω ισχύουν για λογαριασμούς φυσικών προσώπων

  • Καταθέσεις νομισμάτων πέραν των €200 θα γίνονται αποκλειστικά στα καταστήματα που διαθέτουν μηχανές Cash

Σημειώνεται ότι οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν τις ΑΤΜ θα συνεχίζουν να εξυπηρετούνται κανονικά μέσω των Ταμείων της Τράπεζας.

Επιπρόσθετα, από την 1η Νοεμβρίου 2022 οι πιο κάτω υπηρεσίες θα προσφέρονται πλέον σε συγκεκριμένα καταστήματα, τα οποία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Τράπεζας https://www.hellenicbank.com/ourlocations.

  • Συναλλαγές με ξένα χαρτονομίσματα (αγορά, ανάληψη, κατάθεση)
  • Έκδοση επιταγών ξένου νομίσματος.

172 ΑΤΜ σε 78 σημεία Παγκύπρια

Οι πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας μπορούν να εξυπηρετηθούν από το ευρύ και παγκύπριο δίκτυο ΑΤΜ νέας γενιάς 24/7 και να πραγματοποιήσουν καθημερινές τραπεζικές εργασίες όπως: δωρεάν αναλήψεις και καταθέσεις μετρητών με άμεση πίστωση των συνδεδεμένων λογαριασμών ή της πιστωτικής κάρτας, καταθέσεις επιταγών, να δουν τα υπόλοιπα των λογαριασμών τους να εκτυπώσουν το IBAN τους, και άλλα. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει και η δυνατότητα κατάθεσης επιταγών μέσω των ΑΤΜ ή δωρεάν υπηρεσία συλλογής επιταγών (courier) από τα γραφεία των πελάτων (για περισσότερες από έξι (6) επιταγές).

Hellenic Bank Online Banking 

Oι πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας μπορούν να εγγραφούν στα ηλεκτρονικά της κανάλια χωρίς να επισκεφθούν κάποιο κατάστημα, συμπληρώνοντας μια απλή ηλεκτρονική αίτηση. Με τους προσωπικούς ηλεκτρονικούς κωδικούς τους μπορούν να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Μεταξύ άλλων μπορούν:

  • Να δουν το IBAN τους και να εκτυπώσουν δωρεάν το σχετικό πιστοποιητικό
  • Να δουν υπόλοιπα λογαριασμών και να εκτυπώσουν καταστάσεις λογαριασμών
  • Να πληρώσουν λογαριασμούς κοινής ωφελείας, φορολογίες, Οργανισμούς ή να ανανεώσουν την άδεια κυκλοφορίας τους
  • Να μεταφέρουν χρήματα δωρεάν μεταξύ των λογαριασμών τους ή σε άλλο άτομο στην Κύπρο και στο εξωτερικό (έως και €1000 σε χώρες SEPA)
  • Να παγoποιήσουν προσωρινά τη χρήση της κάρτα τους αν αυτή χαθεί ή κλαπεί ή να δημιουργήσουν νέο κωδικό πρόσβασης σε περίπτωση που το ξεχάσουν ή το κλειδώσουν.

Contact Pay

Με το αναβαθμισμένο Hellenic Bank Mobile App οι καθημερινές συναλλαγές με το κινητό γίνονται τόσο απλές όσο η αποστολή ενός μηνύματος. Μέσω του Contact Pay όλα γίνονται πιο εύκολα, καθώς ο χρήστης μπορεί να αποστείλει ή να λάβει χρήματα από και προς τις αποθηκευμένες επαφές του κινητού του, από και προς λογαριασμούς της Ελληνικής Τράπεζας.

Cash360 coin /notes

Φροντίζοντας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών πελατών της η Ελληνική Τράπεζα διαθέτει 11 μηχανές Cash360 coin και 5 Cash360 notes σε επιλεγμένα καταστήματα σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα, προσφέροντας τη δυνατότητα κατάθεσης μεγάλου όγκου κερμάτων με τη χρήση ειδικού κώδικα.

Περισσότερα Business νέα εδώ