Η GPM – Henkel και το DIXAN τιμήθηκαν για την περιβαλλοντική τους δράση με Χρυσό Βραβείο στα Responsible Business Awards 2022, μία διάκριση που αποδεικνύει περίτρανα το πώς η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής στρατηγικής της Henkel.   

Το πλάνο της μακροχρόνιας στρατηγικής της Henkel, το οποίο είχε ανακοινωθεί το 2010, είχε βρει αμέσως διεθνή αναγνώριση: όραμά της είναι είναι μέχρι το 2030 να αποτελεί μία “Zero Plastic Waste” εταιρεία με βασική της αποστολή το “Together Creating Clean Living” προς ένα πιο καθαρό μέλλον. Στην κυπριακή αγορά το παγκόσμιο αυτό όραμα υλοποιείται μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Για Καλό», το οποίο επικεντρώνεται στο πώς κάθε μας πράξη μπορεί να είναι πραγματικά για καλό και συνδέεται άμεσα με τη δέσμευση της εταιρείας για ένα βιώσιμο αποτύπωμα, θέτοντας ως προτεραιότητα την κοινωνία, το περιβάλλον και τα σχολεία. 

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και της έννοιας της ατομικής ευθύνης απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος με μια ολιστική προσέγγιση, η GPM – Henkel και το DIXAN εμπνεύστηκαν τη δράση Dixan “Καθάρισε Σε Βάθος”. Το σλόγκαν μετατράπηκε σε σύνθημα μιας ολόκληρης εκστρατείας καθαρισμού των ακτών αλλά και του βυθού των θαλασσών της Κύπρου, που πραγματοποιείται με την ανάσυρση απορριμμάτων από εκπαιδευμένες ομάδες δυτών. Αποτέλεσμα; Από το καλοκαίρι του 2020 και μέχρι σήμερα, η GPM – Henkel και το DIXAN έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 40 καταδύσεις καθαρισμού βυθών ανά την Κύπρο, με έμφαση σε περιοχές που εμπίπτουν στο δίκτυο Natura 2020, και μέχρι σήμερα έχουν συνολικά ανασυρθεί απορρίμματα πέραν των 4 τόνων.

Σε επίπεδο στρατηγικής, η αειφορία είναι ταυτόσημο στοιχείο των ενεργειών της εταιρείας είτε αυτές αφορούν την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς γύρω από περιβαλλοντικά θέματα είτε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, ενώ παράλληλα συνδράμει βοηθητικά και σε ευρύτερο κοινωνικό επίπεδο στηρίζοντας φιλανθρωπικές εκδηλώσεις ή ευπαθείς ομάδες που έχουν ανάγκη. Το κομμάτι της αειφορίας αποτελεί τον βασικό πυλώνα του προγράμματός «Για Καλό», το οποίο εφαρμόζεται και μέσα από όλα τα brands της. Γι’ αυτό και στα απορρυπαντικά ρούχων Dixan και πλυντηρίου πιάτων Somat η εταιρεία επενδύει συνεχώς σε νέες συνθέσεις που θα είναι πιο αποδοτικές σε χαμηλές θερμοκρασίες και με νέα προϊόντα στοχεύει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, όπως με τη χρωμοπαγίδα μας K2r Colour Catcher, η χρήση της οποίας έχει ως αποτέλεσμα σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και νερού. Παράλληλα η νέα συσκευασία του Dixan φέρνει την εταιρεία ακόμη πιο κοντά στην υλοποιήση του στόχου της, ώστε έως το 2025 το 70% του όγκου των προϊόντων με πλαστική συσκευασία να αποτελείται τουλάχιστον από 25% ανακυκλωμένο πλαστικό.

Η κα Ράνια Φιλιππακοπούλου, Marketing & Trade Marketing Director της Henkel για την Ελλάδα και την Κύπρο, δήλωσε σχετικά: «Το Dixan εδώ και 60 χρόνια βρίσκεται σε κάθε Ελληνικό νοικοκυριό. Έχουμε την ευθύνη να προσφέρουμε αξιόπιστα, καινοτόμα προϊόντα που εξασφαλίζουν καθαριότητα και είναι ασφαλή για τους καταναλωτές μας και το περιβάλλον. Η απόφασή μας να ενσωματώσουμε στόχους βιωσιμότητας και το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας και στην παραγωγική μας διαδικασία επιβεβαιώνει την καταλυτική συνεισφορά μας στη μειώση του περιβαλλοντικού μας αποτύπωματος».

Σύμφωνα και με τα παραπάνω, λοιπόν, το Χρυσό Βραβείο που απέσπασαν για την περιβαλλοντική τους δράση η GPM – Henkel και το DIXAN αξίζει να θεωρηθεί ως ένα «καταπράσινο βραβείο», που δείχνει πώς όταν η εταιρική ευθύνη συναντά την κοινωνική ευαισθησία μπορούμε όλοι μαζί να κατορθώσουμε έναν κόσμο πιο καθαρό για όλους μας και πάνω από όλα για τα παιδιά, το μέλλον ολόκληρου του πλανήτη. 

Πληροφορίες για τη Henkel AG

Η Henkel δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο με κορυφαία brands και τεχνολογίες σε τρεις επιχειρηματικούς τομείς: Απορρυπαντικά & Οικιακή Φροντίδα, Beauty Care και Συγκολλητικές Τεχνολογίες. Η Henkel ιδρύθηκε το 1876, έχοντας πάνω από 140 χρόνια επιτυχημένης πορείας και κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στην αγορά τόσο των καταναλωτικών όσο και βιομηχανικών προϊόντων, με αναγνωρίσιμα brands όπως τα Persil, Schwarzkopf και Loctite. Η Henkel απασχολεί περισσότερους από 52.000 εργαζομένους, έχοντας σημειώσει πωλήσεις ύψους €20,1 δις και λειτουργικά κέρδη €2,6 δισ. για το έτος 2021. Οι προνομιούχες μετοχές της Henkel εντάσσονται στο Γερμανικό Χρηματιστηριακό Δείκτη DAX. 

Για περισσότερες πληροφορίες: www.henkel.com

Σχετικά με την GPM – Henkel LTD

Η GPM – Henkel Ltd, λειτουργεί ως θυγατρική της Henkel KGaA στην Κύπρο. Έχει έδρα της τη Λευκωσία από τον Νοέμβριο του 2004. Δραστηριοποιείται στους εμπορικούς τομείς των απορρυπαντικών και οικιακών καθαριστικών. Περιλαμβάνει επίσης και τον τομέα των καταναλωτικών καλλυντικών και προϊόντων προσωπικής φροντίδας. Στον τομέα των απορρυπαντικών και καθαριστικών, τα κυριότερα είδη της στην Κύπρο είναι τα απορρυπαντικά ρούχων Dixan και Perwoll, οι χρωματοσυλλέκτες K2r, τα απορρυπαντικά πιάτων Somat, τα καθαριστικά πατώματος Der General καθώς και τα καθαριστικά τουαλέτας Bref.

Περισσότερα Business νέα εδώ