Tο Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, εκπροσωπούμενο από τη Δρ. Ειρήνη Βλάσση, λέκτορα στο Διοίκηση και στο Μάρκετινγκ Τουριστικών Επιχειρήσεων και Προορισμών, συμμετείχε στο ετήσιο εργαστήριο TOURMIS που διοργάνωσαν στην Βιέννη οι οργανισμοί City Destination Alliance, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων (European Travel Commission) και το Modul University Vienna.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου που προηγήθηκε, παρουσιάσαμε μέρος της έρευνας στην οποία συμμετείχαμε “New urban tourism and Strategies of CoCreation in European Cities”.

Ανάμεσα στα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν η ανάγκη για ουσιαστική αλληλεπίδραση και επικοινωνία μεταξύ των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και των οργανισμών διαχείρισης και μάρκετινγκ προορισμών, με σκοπό την διαμόρφωση κατάλληλων στρατηγικών για την αντιμετώπιση των καίριων ζητημάτων της βιωσιμότητας, ανθεκτικότητας και ανταγωνιστικότητας. Παράλληλα, αναφέρθηκαν παραδείγματα καλών πρακτικών συνεργασίες και εντοπίστηκαν δρόμοι και πρακτικές για περαιτέρω βελτίωσης.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου συζητήθηκαν πρακτικές χρήσης των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και των μεγάλων δεδομένων (big data) για τη βελτιστοποίηση της αξίας που λαμβάνουν τόσο οι επισκέπτες όσο και τα ενδιαφερόμενα μέρη που δραστηριοποιούνται και ζουν στον προορισμό.

Στο εργαστήριο συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από εθνικούς οργανισμούς τουρισμού και οργανισμούς διαχείρισης και μάρκετινγκ προορισμών όπως Vienna Tourist Board, Malta Tourism Authority, Visit HelsinkiMunich Tourist Office, Barcelona Tourism Observatory κ.α..

 

Περισσότερα Business νέα εδώ