Τιμώντας την επέτειο των 60 χρόνων από την ίδρυση της Cyta, o Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ Γιάννης Καρούσος, παρέδωσε στην Πρόεδρο της Cyta, κ Ρένα Ρουβιθά Πάνου, το ειδικά σχεδιασμένο γραμματόσημο που εκδόθηκε από τα Κυπριακά Ταχυδρομεία.

Η παράδοση έγινε σε λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 12 Απριλίου, στα Κεντρικά Γραφεία της Cyta. Τόσο το γραμματόσημο, όσο και ο συνοδευτικός Φάκελος Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, αποτελούν αντικείμενα συλλεκτικής αξίας.

Τον κ Καρούσο, που συνοδευόταν από ανώτερους αξιωματούχους των Κυπριακών Ταχυδρομείων και του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, υποδέχτηκαν η Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης διασποράς της πανδημίας.

Κατά την παράδοση του γραμματοσήμου, o Υπουργός υπογράμμισε

Η Cyta, είναι ένας οργανισμός που μας έχει κάνει όλους υπερήφανους, τόσο με τις υπηρεσίες της, όσο και με την αμεσότητα στην υιοθέτηση και παροχή νέων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Η σύγκριση των τηλεπικοινωνιών του τότε με το τώρα απεικονίζει την ιστορική διαδρομή της Cyta, με επιτεύγματα που πολλοί τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί σε μεγαλύτερες χώρες από τη δική μας, θα ζήλευαν.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Cyta επεσήμανε ότι η έκδοση του επετειακού αυτού γραμματοσήμου είναι τιμή για τον Οργανισμό και αναγνώριση του διαχρονικού του έργου και της προσφοράς του στον τόπο μας. Εκφράζοντας τις ευχαριστίες της προς τον αρμόδιο Υπουργό και τους αξιωματούχους των Κυπριακών Ταχυδρομείων για την παρουσία τους στη σημερινή εκδήλωση, η κα Ρουβιθά Πάνου ανέφερε ότι

Tα 60χρονα της Cyta δεν αποτελούν απλά μια επέτειο για τον Οργανισμό, αλλά και την αφετηρία για νέες κατακτήσεις στην επικοινωνία του αύριο. Με οικονομική ευρωστία και μεγάλα έργα υποδομών όπως το δίκτυο οπτικών ινών Cyta Fiber και το πρώτο εμπορικό δίκτυο 5G, η Cyta οδηγεί το ψηφιακό μέλλον της Κύπρου και είναι συνώνυμη με την εξέλιξη στην επικοινωνία.

Σχολιάζοντας το γεγονός, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, κ Σωφρόνης Τσιάρτας, τόνισε ότι “Η τιμή που αποδίδεται με την έκδοση ενός γραμματοσήμου είναι αντίστροφα ανάλογη με το μέγεθός του»

Το επετειακό γραμματόσημο εκδόθηκε στις 24 Μαρτίου και είναι διαθέσιμο για αγορά από τα Κυπριακά Ταχυδρομεία. Για τον σχεδιασμό του αξιοποιήθηκε μια βραβευμένη φωτογραφία του συνταξιούχου της Cyta, κ Ροβέρτου Αντωνιάδη, που απεικονίζει το σημείο προσαιγιάλωσης των υποθαλάσσιων καλωδίων APHRODITE και ADONIS στη Λάρνακα, το 1974.