Φωτογραφία: ΚΥΠΕ/ΚΟΑΠ

Σε περίπου €458,4 εκατομμύρια αναμένεται να ανέλθει η συνολική χρηματοδότηση της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) για την περίοδο 2023-2027, η οποία θα εφαρμοστεί μέσα από το νέο Στρατηγικό Σχέδιο της Κύπρου, το οποίο θα περιέχει πλήθος παρεμβάσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΑΠ.

Στην ανακοίνωση με αφορμή τη συμπλήρωση στις 15 Σεπτεμβρίου ενός χρόνου από την ανάληψη των καθηκόντων του Επιτρόπου Αγροτικών Πληρωμών Ανδρέα Κυπριανού ο ΚΟΑΠ αναφέρει ότι «όραμα του κ. Κυπριανού είναι να καταστεί ο ΚΟΑΠ ένας σύγχρονος, ευέλικτος, μη γραφειοκρατικός Οργανισμός, ένας Οργανισμός υπόδειγμα, διαφάνειας και αμεσότητας που θα προβαίνει σε έγκυρες και έγκαιρες πληρωμές και θα στηρίζει στα μέγιστα την Κυπριακή Αγροτική Οικονομία».

Από τα συνολικά €458,4 εκ. της νέας ΚΑΠ, τα €233,5 εκ. αναμένεται να παρασχεθούν μέσω των Άμεσων Πληρωμών (100% ευρωπαϊκοί πόροι),  περί τα €200 εκ. μέσω της Αγροτικής Ανάπτυξης και περί τα €24,9 εκ. μέσω Τομεακών παρεμβάσεων στον Αμπελοοινικό Τομέα, στις Κοινές Οργανώσεις Αγοράς και στη Μελισσοκομία.

Στην ανακοίνωση του ΚΟΑΠ αναφέρεται επίσης ότι στα πλαίσια της προσπάθειας για απλοποίηση και υποβοήθηση των αιτητών, με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας ο Επίτροπος αποφάσισε για πρώτη φορά την άμεση εφαρμογή των Ελέγχων με το σύστημα της Παρακολούθησης Γεωργικών Εκτάσεων γνωστό ως Monitoring.

Πηγή ΚΥΠΕ

Περισσότερα Business νέα εδώ