Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε ο έρανος που διοργάνωσε το ίδρυμα Ronald McDonald House Charities® Κύπρου σε συνεργασία με την Unicars. Μία δράση που σκοπό είχε την συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση της πολύ σημαντικής προσπάθειας που καταβάλλει το ίδρυμα για την ανέγερση του πρώτου Ronald McDonald House®, ενός σύγχρονου ξενώνα που θα βρίσκεται απέναντι από το Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ στη Λευκωσία και θα παρέχει δωρεάν διαμονή και στήριξη στις οικογένειες των παιδιών που νοσηλεύονται.

Μία ενέργεια που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2020 και παρά τις δυσκολίες που ενέσκηψαν λόγω της πανδημίας, το αποτέλεσμα της ήταν εντυπωσιακό και συνάμα ενθαρρυντικό για την ευαισθησία του Κυπριακού λαού σε ζητήματα κοινωνικής ευθύνης. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια ήταν η Unicars η οποία παραχώρησε ένα VW Polo σε ειδική τιμή για τους σκοπούς του εράνου. Η εταιρεία Unicars, είναι ιδιαίτερα ενεργή σε θέματα που αφορούν στην βοήθεια και στήριξη των συνανθρώπων μας.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο της Volkswagen στην Λευκωσία η κλήρωση για το δώρο. Παρουσία της Διευθύνουσας Συμβούλου της Unicars Χριστιάννας Διογένους, της προέδρου του ΔΣ της Unicars Πανδώρας Τσεριώτη, των μελών του ΔΣ του ιδρύματος Ελένης Κοντεάτη, Πηνελόπης Μέρτζιου και Βασίλη Γιαννάκη, όπως και της Γενικής Διευθύντριας του ιδρύματος Άντρης Πέντα, αναδείχτηκε ο νικητής, με αριθμό λαχνού 27125 που θα κληθεί να παραλάβει το αυτοκίνητο την 9η Ιουλίου.

Σκοπός και όραμα του ιδρύματος

Το Ίδρυμα Ronald McDonald είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 65 χώρες παγκοσμίως, με στόχο τη δημιουργία και υποστήριξη προγραμμάτων που βελτιώνουν άμεσα την υγεία και ευημερία των παιδιών. Από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του το 1974, στις ΗΠΑ, μέχρι και σήμερα, το Ίδρυμα εργάζεται εντατικά για να κρατάει τις οικογένειες μαζί στα δύσκολα.

Το πρώτο μεγάλο έργο του Ronald McDonald Κύπρου εγκαινιάστηκε επίσημα τον Οκτώβριο του 2014 και ήταν η δημιουργία κλινικής για παιδιά με καρδιακές παθήσεις στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ στη Λευκωσία. Η παιδιατρική κλινική στεγάζει επίσης το Ronald McDonald Family Room® Κύπρου.

Το δεύτερο έργο του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος αυτού του έτους και θα είναι το άνοιγμα του πρώτου Ronald McDonald House®, ενός σύγχρονου ξενώνα που θα βρίσκεται απέναντι από το Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ στη Λευκωσία και θα παρέχει δωρεάν διαμονή και στήριξη στις οικογένειες των παιδιών που νοσηλεύονται. Ο ξενώνας θα μπορεί σε πρώτο στάδιο να φιλοξενεί 12 οικογένειες για διανυκτέρευση και σίτιση και παράλληλα θα είναι διαθέσιμο προς ημερήσια χρήση σε οικογένειες που θα επιλέξουν να επιστρέφουν στο δικό τους σπίτι κατά τις βραδινές ώρες.

Επιπροσθέτως, το ίδρυμα δρα ως συνδετικός κρίκος για να εξασφαλίσουμε διαμονή σε έναν από τους 376 ξενώνες που διατηρούμε παγκόσμια, σε οικογένειες από την Κύπρο που χρειάζεται να μεταβούν στο εξωτερικό για να υποβληθεί το παιδάκι τους σε κάποιας μορφής θεραπεία, ανεξαρτήτως φύσης ασθένειας.