21.8 C
Nicosia
Saturday, April 20, 2024
Home Market News Business Πρωτοβουλία της Κύπρου για την κλιματική αλλαγή

Πρωτοβουλία της Κύπρου για την κλιματική αλλαγή

328
0
Φωτογραφία: Σταύρος Ιωαννίδης // Stavros Ioannides

Την πρωτοβουλία της Κύπρου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, σε Σύνοδο στο περιθώριο του COP-27 που θα πραγματοποιηθεί στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου το διήμερο 7 και 8 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στη γραπτή δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Ανδρέα Ιωσήφ, η Κύπρος ανέλαβε τα τελευταία χρόνια σχετική πρωτοβουλία για ενίσχυση του συντονισμού και της περιφερειακής συνεργασίας των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, με στόχο την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των δυσμενών επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης. Αξιοποιώντας τις άριστες σχέσεις που έχει αναπτύξει η Κύπρος με τις χώρες της περιοχής, η πρωτοβουλία αφορά, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη ενός Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης με τη συμβολή διακεκριμένων επιστημόνων.

Στην εν λόγω Σύνοδο, στην οποία θα προεδρεύσουν οι Προέδροι Αναστασιάδης και Σίσι, θα τεθούν οι βάσεις για την υλοποίηση των δράσεων που έχουν αποφασιστεί και για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα αναχωρήσει για την Αίγυπτο την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου.

Περισσότερα Business νέα εδώ