Τα νέα SEAT Ibiza και SEAT Arona διατηρούν την υψηλότερη βαθμολογία ασφαλείας των πέντε αστέρων του οργανισμού Euro NCAP πέντε χρόνια μετά την πρώτη τους διάκριση από τον θεσμό. Η αναγνώριση αυτή γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή, δεδομένου του πόσο απαιτητική έχει κάνει το Euro NCAP τη διαδικασία δοκιμών τα τελευταία χρόνια.

Η SEAT πέτυχε στην αξιολόγηση ασφάλειας του Euro NCAP, ακόμη και με πιο αυστηρές δοκιμές, ακολουθώντας μια εξελικτική προσέγγιση στις παθητικές και ενεργητικές τεχνολογίες των νέων Ibiza και Arona. Εκτός από το βασικό εξοπλισμό τους, και τα δύο ανανεώθηκαν πρόσφατα για να συμπεριλάβουν σημαντικά στοιχεία ασφάλειας στο αμάξωμα όπως η επανασχεδίαση του μπροστινού άκρου του αμαξώματος για να προσαρμοστεί το νέο Mobile Progressive Deformable Barrier για μετωπικές συγκρούσεις. Παράλληλα η Seat προχώρησε και σε δομικές ενισχύσεις για προστασία από πλευρική πρόσκρουση ενώ αλλαγές έγιναν και στα συστήματα συγκράτησης των δύο μοντέλων για να ενσωματώσουν διπλό προεντατήρα στις  μπροστινές ζώνες ασφαλείας. Τα Arona και Ibiza διαθέτουν πλέον υπενθύμιση ζώνης ασφαλείας στα πίσω καθίσματα αλλά και ένα νέο αερόσακο συνοδηγού καθιστώντας τον εσωτερικό χώρο ακόμη πιο ασφαλισμένο.

Οι δοκιμές ασφαλείας ανταποκρίνονται επίσης σε μια εντυπωσιακή σειρά τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας που βοηθούν στον μετριασμό της πρόσκρουσής και, σε ορισμένες περιπτώσεις, στην πρόληψη συμβάντων. Τόσο το νέο SEAT Ibiza όσο και το Arona ενσωματώνεται πλέον τόσο η νέα τεχνολογία κάμερας στον βασικό εξοπλισμό όσο και η τεχνολογία Lane Assist. Επιπλέον, το ενσωματωμένο λογισμικό ραντάρ έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να περιλαμβάνει αναγνώριση πεζών και ποδηλάτων, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προστασία των ευάλωτων χρηστών του δρόμου.

Το νέο SEAT Ibiza σημείωσε υψηλή βαθμολογία σε κάθε δοκιμή: Ενήλικος Επιβάτης 83%, Παιδί Επιβάτης 82%, Ευάλωτος Χρήστης Δρόμου 66% και Υποβοήθηση Ασφάλειας 70%. Το νέο SEAT Arona πέτυχε επίσης υψηλές βαθμολογίες: Ενήλικος Επιβάτης 83%, Παιδί Επιβάτης 83%, Ευάλωτος Χρήστης Δρόμου 65% και Υποβοήθηση Ασφάλειας 70%. Η SEAT είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να αναπτύσσει οχήματα που υπερέχουν στις δοκιμές του Euro NCAP, ανεξάρτητα από το πόσο αυστηρές γίνονται.

www.unicars.com

Περισσότερα Business νέα εδώ