Martin Meiners

H Volkswagen παρουσίασε διαδικτυακά το πολυαναμενόμενο ID. Buzz τόσο σε επιβατική όσο και επαγγελματική έκδοση. Ουσιαστικά, πρόκειται για τη σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού VW Microbus Τ1 που σημάδεψε ολόκληρες γενεές στο πέρασμα του.

Σχεδιαστικά, τα δύο μοντέλα ακολουθούν την ταυτότητα των αμιγώς ηλεκτρικών ID. της Volkswagen αλλά με σαφή χαρακτήρα από το Τ1 άλλων δεκαετιών του παρελθόντος. Η λειτουργικότητα ήταν το κύριο μέλημα των Γερμανών σχεδιαστών με τις καθαρές εξωτερικές γραμμές να προσφέρουν εξαιρετική αεροδυναμική (ID Buzz 0,285 – ID. Buzz Cargo 0,29) που συναντά κανείς σε μικρότερα μοντέλα της αγοράς. Κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και την αύξηση της εμβέλειας.

Martin Meiners

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό της ταυτότητας των ID. Buzz και ID. Buzz Cargo είναι το μακρύ μεταξόνιο των 2.988 χλστ., περίπου το ίδιο με αυτό του σημερινού T6.1. Το μήκος και των δύο εκδόσεων φθάνει τα 4.712 χλστ. όπου, σε συνδυασμό με το μεταξόνιο, προσφέρει μια εντυπωσιακή εκμετάλλευση εσωτερικών χώρων για επιβάτες και εμπορεύματα.

Τα νέα ID. Buzz και ID. Buzz Cargo βασίζονται στην πλατφόρμα Modular Electric Drive Kit (MEB) του Ομίλου. Την πρώτη κλιμακούμενη πλατφόρμα μαζικής παραγωγής στον κόσμο για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που παρέχει τη βάση για όλα τα είδη μοντέλων. Η αρχιτεκτονική του επιτρέπει μια εξελικτική περαιτέρω ανάπτυξη λογισμικού και τεχνολογίας, η οποία όχι μόνο ωφελεί νέα μοντέλα όπως το ID. Buzz, αλλά και μοντέλα που έχουν ήδη παραδοθεί, μέσω over-the-air ενημερώσεων.

Martin Meiners

Τα ID. Buzz και ID. Buzz Cargo θα κυκλοφορήσουν σε όλη την Ευρώπη με μπαταρία 77 kWh, τροφοδοτώντας έναν ηλεκτροκινητήρα 150 kW, ο οποίος –όπως έκανε κάποτε ο επίπεδος κινητήρας στο T1, μοντέλο στο οποίο αποτίει φόρο τιμής το Buzz – στέλνει κίνηση στον πίσω άξονα. Με σύρμα CCS σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης DC (συνεχές ρεύμα) η ισχύς φόρτισης αυξάνεται έως και 170 kW, κάτι που επιτρέπει στην μπαταρία να φορτιστεί από το 5% σε 80% σε περίπου 30 λεπτά. Χρησιμοποιώντας το πιο πρόσφατο λογισμικό ID., η σειρά μοντέλων θα προσφέρει επίσης τη λειτουργία «Plug & Charge» στο μέλλον.

Martin Meiners

Η γκάμα του ID. Buzz παράγεται από την Volkswagen Commercial Vehicles στο κεντρικό της εργοστάσιο στο Αννόβερο της Γερμανίας. Από το 2022, το εργοστάσιο αυτό είναι μια από τις τοποθεσίες υψηλής τεχνολογίας του Ομίλου για την παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων. Η Volkswagen Commercial Vehicles έχει ξεκινήσει μια διαδικασία μετασχηματισμού της γκάμας της προκειμένου να είναι σε θέση να προσφέρει περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα στο μέλλον.

Martin Meiners

Η προπώληση του μοντέλου στην Ευρώπη ξεκινά από το Μάϊο ενώ τα πρώτα μοντέλα στην αγορά αναμένονται το φθινόπωρο. Στην Κύπρο αναμένεται περί τα τέλη του 2022.