Χατ-τρικ πέτυχε η Volkswagen στα τελευταία αποτελέσματα του ανεξάρτητου οργανισμού ασφάλειας Euro NCAP. Τα Volkswagen ID.5, Polo και Taigo κατάφεραν να πετύχουν την ανώτατη διάκριση λαμβάνοντας και τα πέντε αστέρια ασφάλειας από τον οργανισμό. Οι υπεύθυνοι των δοκιμών έδωσαν στο πλήρως ηλεκτρικό SUV κουπέ και στα δύο νέα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης εξαιρετικές βαθμολογίες και στις τέσσερεις κατηγορίες: προστασία ενήλικων επιβατών, παιδιών και ευάλωτων χρηστών του δρόμου (πεζοί και ποδηλάτες) καθώς και συστήματα υποβοήθησης.

Πιο συγκεκριμένα, στην κατηγορία «Προστασία επιβατών», το αμιγώς ηλεκτρικό ID.5 πήρε 93% της συνολική βαθμολογίας ενώ τα Polo και Taigo πέτυχαν βαθμολογία 94%. Η αξιολόγηση βασίζεται σε παράγοντες όπως οι δοκιμές μετωπικής και πλευρικής πρόσκρουσης καθώς και εκτίναξης επιβατών. Το εξαιρετικό αποτέλεσμα για το ID.5 καθορίστηκε με βάση τις δοκιμές πρόσκρουσης και την αξιολόγηση των μέτρων για την ταχύτερη δυνατή διάσωση ενώ ένα επιπλέον σημαντικό χαρακτηριστικό ασφαλείας είναι ο κεντρικός αερόσακος για τα μπροστινά καθίσματα, ο οποίος είναι τοποθετημένος και στα τρία μοντέλα της Volkswagen που υπέστησαν τις σχετικές δοκιμές.

Εξαιρετική βαθμολογία και για τα τρία μοντέλα της γερμανικής μάρκας και όσον αφορά την προστασία παιδιών. Μια κατηγορία που βασίζεται σε σημαντικές πτυχές όπως τα συστήματα παιδικών καθισμάτων, η ασφαλής εγκατάσταση τους και ο εξοπλισμός που φέρει ένα όχημα για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών. Το ID.5 πήρε βαθμολογία της τάξης του 89% ενώ τα Polo και Taigo έλαβαν 80 και 84% αντίστοιχα.

Ο πλήρης εξοπλισμός συστημάτων υποβοήθησης που εφοδιάζονται τα αυτοκίνητα της VW έδωσε κορυφαία βαθμολογία στην εν λόγω κατηγορία για τα τρία μοντέλα. Το ID.5 εντυπωσίασε με 85% ενώ τα Taigo και Polo πέτυχαν βαθμολογία 70%. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι και τα τρία μοντέλα διαθέτουν στον βασικό τους εξοπλισμό το σύστημα ειδοποίησης οδηγού, το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης Front Assist με λειτουργία πέδησης έκτακτης ανάγκης στην πόλη και ανίχνευσης πεζών, καθώς και το σύστημα διατήρησης λωρίδας.

Με τις βαθμολογίες πέντε αστέρων σε όλους τους τομείς για τα ID.5, Polo και Taigo, η Volkswagen ενισχύει τη δέσμευσή της για τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας και συνεχίζει τη σειρά επιτυχιών της. Το ID.4 και το compact ID.3 πέτυχαν πρόσφατα τις υψηλότερες βαθμολογίες στο Euro NCAP τον Απρίλιο του 2021 και τον Οκτώβριο του 2020 αντίστοιχα. Το 2019, τα Golf και T-Cross έλαβαν επίσης την κορυφαία βαθμολογία.

Τo νέο Polo, ένα εμβληματικό μοντέλο της Volkswagen καθώς και το ολότελα νέο και εντυπωσιακό Taigo  βρίσκονται ήδη στις εκθέσεις της Unicars όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα οδηγήσουν και να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία. Το ID.5 αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο σε μεταγενέστερο χρόνο ενισχύοντας την γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volkswagen, προσφέροντας λύσεις για όλες τις ανάγκες.