Οι πρώτες εικόνες από το νέο υπερσύγχρονο διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA αποκαλύφθηκαν και είναι άκρως εντυπωσιακές!

 

Το JWST εκτοξεύτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και είναι το ισχυρότερο διαστημικό τηλεσκόπιο, αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της NASA, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και της Καναδικής Διαστημικής Υπηρεσίας (CSA). Η αποκάλυψη των φωτογραφιών του αποτελεί το μεγαλύτερο αστρονομικό γεγονός των τελευταίων 30 χρόνων.

Όπως δήλωσε ο διαχειριστής της NASA, Bill Nelson,

“Σήμερα παρουσιάζουμε στην ανθρωπότητα μια επαναστατική νέα άποψη του Κόσμου από το James Webb Space Telescope, μια εικόνα που δεν έχουμε δει ποτέ στο παρελθόν. Αυτές οι εικόνες, συμπεριλαμβανομένης της βαθύτερης λήψης του Σύμπαντος στο φάσμα του υπέρυθρου, μας αποδεικνύουν ότι το JWST θα μας βοηθήσει να πάρουμε απαντήσεις σε ερωτήσεις που ακόμα δεν γνωρίζουμε πως μπορούμε να κάνουν. Οι απαντήσεις αυτές θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε το Σύμπαν και τον ρόλο της ανθρωπότητας σε αυτό.”

To James Webb ST θα κάνει κάθε είδους παρατηρήσεις στον ουρανό αλλά έχει δύο πρωταρχικούς στόχους. Το ένα είναι να τραβήξει φωτογραφίες από τα πρώτα αστέρια που έλαμψαν στο Σύμπαν πριν από περισσότερα από 13,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Το άλλο είναι να διερευνήσει μακρινούς πλανήτες για να διαπιστωθεί αν είναι κατοικήσιμοι.

Περισσότερα Inspiration νέα εδώ