Ο Thomas Schäfer, Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, διορίστηκε ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της SEAT S.A. με ισχύ από τις 8 Ιουλίου 2022, αναλαμβάνοντας τη θέση του Thomas Schmall. Αυτός ο διορισμός εντάσσεται στο πλαίσιο των πρόσφατων αλλαγών στον Όμιλο συμπεριλαμβανομένου του διορισμού του Schäfer ως νέου μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου που είναι υπεύθυνο για το Volume Brand Group που περιλαμβάνει την Volkswagen, τα εμπορικά οχήματα της Volkswagen, την SEAT, την CUPRA και τη ŠKODA. Ο κοινός στόχος είναι η εντατικοποίηση και επιτάχυνση της συνεργασίας μεταξύ των μαρκών του Ομίλου, μειώνοντας βιώσιμα το κόστος και την πολυπλοκότητα των διαδικασιών.

Ο Schäfer, μαζί με τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής, Wayne Griffiths, θα οδηγήσει την ανάπτυξη της CUPRA και τον μετασχηματισμό της εταιρείας με στόχο την ανάδειξη της Ισπανίας σε ένα κέντρο για τα ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη. Τους τελευταίους μήνες, κατά τη διάρκεια της θητείας του Schmall, τέθηκαν τα θεμέλια με ορόσημα όπως το πρωτοποριακό έργο Future: Fast Forward, η κινητοποίηση ενός επενδυτικού προγράμματος 10 δισεκατομμυρίων ευρώ μαζί με εταίρους και η εγκατάσταση ενός προγραμματισμένου εργοστασίου του Ομίλου Volkswagen στη Βαλένθια.

Ο Thomas Schäfer διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Ο διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός ξεκίνησε την καριέρα του στην Daimler AG στη Στουτγάρδη το 1994, όπου κατείχε διάφορες ανώτερες διευθυντικές θέσεις. Ο Schäfer εντάχθηκε στον Όμιλο Volkswagen το 2012, αρχικά επικεφαλής της μονάδας Διεθνούς Παραγωγής του Ομίλου, όπου ήταν υπεύθυνος για έργα CKD και διαπραγματεύσεις για νέες εγκαταστάσεις παραγωγής. Ο Schäfer έγινε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen Νότια Αφρική το 2015 και ήταν υπεύθυνος για τις δραστηριότητες της Volkswagen στη χώρα αυτή και την ανάπτυξη των εμπορικών σημάτων του Ομίλου στην περιοχή της Αφρικής. Ο Schäfer διορίστηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ŠKODA AUTO τον Αύγουστο του 2020.

Ο Schäfer είναι στο διοικητικό συμβούλιο δίπλα στους Δρ. Ingrun-Ulla Bartölke, Dr. Oliver Blume, Daniela Cavallo, Luis Comas Martínez de Tejada, Dr. Stefan Piëch, Dr. Josep Piqué και Mark Porsche.

 

Περισσότερα Business νέα εδώ